Πώς να θωρακίσεις την καριέρα σου εν μέσω πανδημίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να θωρακίσεις την καριέρα σου εν μέσω πανδημίας
Δύο πράγματα που μπορείς να κάνεις εν μέσω πανδημίας για να βοηθήσεις την καριέρα σου.

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ή έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

Αυτό σημαίνει πως οι λίγες θέσεις εργασίας που «ανοίγουν», κατακλύζονται από υποψήφιους εργαζομένους και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με το CNBC, αν ανήκεις στους «άτυχους», τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εφαρμόσεις τακτικές που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της καριέρας σου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σύμβουλο προσλήψεων Σούζι Γουέλς για να κάνεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει μέσα από το «πλήθος» πρέπει να κάνεις δύο βασικά πράγματα:

1. Χρησιμοποίησε τον ελεύθερο σου χρόνο για να μάθεις κάνει καινούργιο και να αποκτήσεις μία νέα δεξιότητα.

Αν κάτι «χρήσιμο» μας προσέφερε η πανδημία, αυτό είναι η πληθώρα σεμιναρίων και μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει ή αυτό που θα σε βοηθήσει στο επόμενο επαγγελματικό σου βήμα.

2. Χρησιμοποίησε τον έξτρα χρόνο που απέκτησες, πουλώντας κάτι.

Ακόμα και αν δεν εργάζεσαι στις πωλήσεις, ακόμα και αν δεν διαθέτεις κάτι να πουλήσεις, ξανασκέψου το.

Μέσα στην πανδημία χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να πουλάνε τον «χρόνο» και τις γνώσεις τους. Είτε αυτό αφορά σε μαθήματα κιθάρας μέσω zoom, είτε σε φροντιστήρια ή ακόμη και υπηρεσίες αγορών σούπερ μάρκετ για όσους δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Πέρα από την εμπειρία... και τα έξτρα χρήματα που θα αποκτήσεις, θα δείξεις στον επόμενο υποψήφιο εργοδότη σου, ότι είσαι ικανός και παραγωγικός.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider