«Παγώνουν» οι 120 δόσεις για οφειλές σε εφορίες και ταμεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παγώνουν» οι 120 δόσεις για οφειλές σε εφορίες και ταμεία
Η έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση ενημέρωσε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ότι δεν προτίθενται να προχωρήσει «στο εγγύς μέλλον» σε αλλαγές στις ρυθμίσεις χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Παγώνει» βραχυπρόθεσμα η κυβέρνηση τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό έκανε γνωστό η Κομισιόν, κατά τη δημοσιοποίηση το μεσημέρι της Τετάρτης, της έκθεσης που συνοδεύει την ολοκλήρωση της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της Ελλάδας και η οποία καταχεριάζει τη χώρα μας για μια σειρά από σημαντικές καθυστερήσεις στο μέτωπο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, η έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση ενημέρωσε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ότι δεν προτίθενται να προχωρήσει «στο εγγύς μέλλον» σε αλλαγές στις ρυθμίσεις χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς χρειάζονται περαιτέρω τεχνικές αναλύσεις.

«Είναι σημαντικό να αποφευχθούν οι αρνητικοί κίνδυνοι για τα δημόσια έσοδα και να διαφυλαχθεί η κουλτούρα των πληρωμών, καθώς αυτοί ήταν βασικοί στόχοι των μεταρρυθμίσεων στη συλλογή δημόσιων εσόδων που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων χρηματοοικονομικής βοήθειας», προειδοποιεί η Κομισιόν στην έκθεσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider