«Γκάζι» στις τιτλοποιήσεις «πατάει» η Τράπεζα Πειραιώς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
 «Γκάζι» στις τιτλοποιήσεις «πατάει» η Τράπεζα Πειραιώς
Ο κ. Μεγάλου διατύπωσε την αισιοδοξία του ότι η τράπεζα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση και δεσμεύτηκε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα πρωτοστατήσει στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Χωρίς καθυστερήσεις προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς σε δύο τιτλοποιήσεις-μαμούθ, συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ, διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου σε ενημέρωση των διεθνών αναλυτών σχετικά με τα αποτελέσματα β’ τριμήνου.

Οι δύο συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός φθινοπώρου. Πρόκειται για την τιτλοποίηση «Phoenix» ύψους 2 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει 58.000 στεγαστικά δάνεια και την τιτλοποίηση «Vega» ύψους 1 δισ. ευρώ στεγαστικών δανείων και 5 δισ. ευρώ επιχειρηματικών δανείων, συνολικά 53.000 δάνεια.

Επιπλέον, δύο μικρότερες συναλλαγές ύψους 600 και 200 εκατ. ευρώ –«Iris» και «Trinity»– βρίσκονται σε ώριμο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν συντομότερα.

Ο κ. Μεγάλου διατύπωσε την αισιοδοξία του ότι τα μεγέθη της τράπεζας αφήνουν περιθώρια συγκρατημένες αισιοδοξίας για αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε και δεσμεύτηκε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα πρωτοστατήσει στη χρηματοδότηση της επανεκκίνησης της οικονομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη το πρώτο επτάμηνο του έτους χορηγήσει δάνεια 3,2 δισ. ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι οι συνολικές πιστώσεις θα ανέλθουν στα 5 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους.

Όσον αφορά στην κουλτούρα πληρωμών, ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι οι δανειολήπτες σε μεγάλο βαθμό εξυπηρετούν τον δανεισμό τους χωρίς να κάνουν χρήση της αναστολής δόσεων, εξέλιξη που κρίνεται «θετική», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider