Σε πολύ θετικό κλίμα η συνάντηση Ζαββού - τραπεζιτών

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πολύ θετικό κλίμα η συνάντηση Ζαββού - τραπεζιτών
Τραπεζική πηγή που μετείχε στη συνάντηση μετέφερε στο insider.gr ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις από το στέλεχος του νέου οικονομικού επιτελείου.

Την παρθενική του συνάντηση με τις τραπεζικές διοικήσεις πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός.

Τραπεζική πηγή που μετείχε στη συνάντηση μετέφερε στο insider.gr ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις από το νέο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, κάνοντας λόγο για έναν «εξαιρετικό γνώστη των τραπεζικών θεμάτων» και για έναν άνθρωπο «με πλούσια εμπειρία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς». «Γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα και με λεπτομέρειες», τονίζει.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο ρόλος του κ. Ζαββού αναμένεται ιδιαιτέρως εποικοδομητικός στην προώθηση των δύο συστημικών λύσεων για έγκριση στις Βρυξέλλες, προσθέτει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε «μια συνάντηση γνωριμίας, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΕΤ και Πρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, καθώς και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΕΕΤ κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, καθώς και η Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ κα. Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider