Αναστέλλεται το τέλος διαμονής για όσους συνεργάζονταν με την Thomas Cook

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστέλλεται το τέλος διαμονής για όσους συνεργάζονταν με την Thomas Cook
Αναστολή του τέλους διαμονής με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει από σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου. Αφορά στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που έχουν σύμβαση με την Thomas Cook για την περίοδο 23/9-10/10.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει από σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, απαλλάσσονται από την υποχρέωση απόδοσης τέλους διαμονής οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που έχουν σύμβαση με την Thomas Cook για την περίοδο 23/9-10/10.

Ικανοποιώντας αίτημα της τουριστικής αγοράς η κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης για τους συμβεβλημένους με την Thomas Cook, δεδομένου ότι, μετά το κανόνι του αρχαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου στον κόσμο, οι εν λόγω επιχειρήσεις είναι πλέον αντιμέτωπες με τεράστια ανοίγματα και με υποχρεώσεις που πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν.

Η Κυβέρνηση, για την άμεση αντιμετώπιση πτυχών του πολυδιάστατου προβλήματος που προέκυψε από τη χρεοκοπία της Thomas Cook, προχώρησε στην κάτωθι πρώτη νομοθετική ενέργεια:

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προώθησε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εξαίρεσης από απόδοση του φόρου διαμονής στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημίες από την αιφνίδια πτώχευση του συγκεκριμένου τουριστικού πράκτορα.

Το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και άλλους αρμόδιους φορείς, όταν υπάρξει πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων, θα προβεί σε νέες πρωτοβουλίες.

Όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, συλλέγονται στοιχεία και από το εξωτερικό, όπως η Ισπανία που είχε μεγαλύτερη έκθεση στην Thomas Cook, προκειμένου να προσδιοριστούν οι επιπτώσεις. Όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων, τότε θα υπάρξουν και νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Η αναστολή του τέλους διαμονής συζητήθηκε, χθες, Δευτέρα σε ευρεία, κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, του υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη, των υφυπουργών Α. Σκέρτσου, Α. Βεσυρόπουλου, Θ. Σκυλακάκη και Γ. Κεφαλογιάννη και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider