Σε νέες παραγωγές επενδύει η COSMOTE TV - Οι νέες σειρές που ετοιμάζει

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέες παραγωγές επενδύει η COSMOTE TV - Οι νέες σειρές που ετοιμάζει
Μετά το Tehran, τα δικαιώματα του οποίου αγόρασε η Apple, η εταιρεία προχωρά στην παραγωγή νέων σειρών μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ.

Με νέες παραγωγές μυθοπλασίας και ιστορικά ντοκιμαντέρ εμπλουτίζει το περιεχόμενό της η COSMOTE TV, σε μια προσπάθεια να αυξήσει περαιτέρω την συνδρομητική της βάση εκμεταλλευόμενη και την νέα streaming πλατφόρμα που μετρά μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας πάνω από 100.000 συνδρομητές

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε o επικεφαλής της COSMOTE TV, Δημήτρης Μιχαλάκης κατά την παρουσίαση του νέου ντοκιμαντέρ «ΚΕΡΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΛΙΩΝ», το οποίο αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTE TV με το National Geographic, η πλατφόρμα θα συνεχίσει την επένδυση στην παραγωγή περιεχομένου.

Πέρα από το ντοκιμαντέρ της Κέρου, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου στις 10:00 στο Cosmote History HD, ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα προβληθεί η δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς «Έτερος Εγώ», παραγωγής της Cosmote TV. Να θυμίσουμε ότι το Έτερος Εγώ – Κάθαρσις, θα αποτελέσει την συνέχεια του επιτυχημένου πρώτου κύκλου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. Στον κύκλο 8 επεισοδίων του «Έτερος εγώ - Κάθαρσις», μία νέα σειρά δολοφονιών με θύματα φοιτήτριες έρχεται να ταράξει τους Πανεπιστημιακούς κύκλους. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως καθηγητής Λαΐνης, o Πέτρος Λαγούτης ως υπαστυνόμος Παντελής Σκλαβής, η Βίκυ Παπαδοπούλου, που υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, αλλά και ο Μάνος Βακούσης ως εν αποστρατεία ταξίαρχος της αστυνομίας.

Μέσα στο 2021 θα προβληθεί μια ακόμα παραγωγή μυθοπλασίας, που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στη διαδικασία των γυρισμάτων. Πρόκειται για το «42°C», ένα ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ με φόντο το νησί της Κέρκυρας. Την εν λόγω σειρά 8 επεισοδίων σκηνοθετεί ο βραβευμένος Γιώργος Παπαβασιλείου (Slave, Der Bergdoktor, The storm tide, Special Unit), ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Σέργιος Κωνσταντινίδης και η Κάλλια Παπαδάκη. Δημιουργός της σειράς είναι η παραγωγός Ναταλύ Δούκα.Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Χρήστος Λούλης, η Κατερίνα Λέχου, η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Theo Alexander, ο Ιβάν Σβιτάιλο και η Μπέτυ Αποστόλου. Η σειρά έχει και πολλά νέα ονόματα Ελλήνων ηθοποιών, όπως η Ναταλία Swift, ο Κώστας Νικούλι ένας νεαρός ηθοποιός που έχει ήδη πάρει βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και η Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου.

Να θυμίσουμε ότι η Cosmote TV πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη της διεθνή συμπαραγωγή, στον τομέα της μυθοπλασίας. Το πολιτικό θρίλερ Tehran από το δημιουργικό team του Fauda, γυρίστηκε κατά κύριο λόγο στην Αθήνα, με συμπαραγωγό την COSMOTE TV και τα δικαιώματα του εξαγόρασε η Apple. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στο Apple TV αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Cosmote TV ανέφερε ότι ετοιμάζονται και αρκετές νέες παραγωγές που αφορούν το Cosmote History HD, οι οποίες θα αφορούν την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών της εθνικής παλιγγενεσίας, που θα φιλοξενηθεί τη νέα χρονιά στο COSMOTE HISTORY HD, θα κάνουν πρεμιέρα οι νέες παραγωγές της COSMOTE TV:

  • «1821-2021: Το φαινόμενο του Φιλελληνισμού», με θέμα το φαινόμενο του Φιλελληνισμού τόσο στην Επανάσταση του 1821, όσο και στα 200 χρόνια ύπαρξης του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.
  • «1821 - Τα όπλα του αγώνα», με πρωταγωνιστές όλα τα αντικείμενα-σύμβολα του αγώνα, όπως τα όπλα, οι φορεσιές, τα νομίσματα, κ.ά.
  • «Προεπαναστατικά Γεγονότα: Οδησσός», σειρά-αφιέρωμα στην φημισμένη ελληνική παροικία, όπου γεννήθηκε η ιδέα της αναγέννησης του ελληνικού έθνους.

Από το πρόγραμμα του αφιερώματος δεν λείπουν και υψηλού επιπέδου νέες συμπαραγωγές με θέμα τα γεγονότα της ιστορικής περιόδου. Ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, τα ιστορικά ντοκιμαντέρ «1821 - Ο αγώνας της Εκκλησίας και το Τάμα» -σε συμπαραγωγή με την White Fox- για τον μακραίωνο αγώνα του ελληνικού λαού για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού (15ος-19ος αι.) και «Σπέτσες ’21 - Στο σταυροδρόμι της Ιστορίας» για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν οι Σπετσιώτες στην Επανάσταση, από το 1821 έως το 1832. Επίσης, θα προβληθούν, για πρώτη φορά, οι σειρές «Οι Συνελεύσεις και τα Συντάγματα του Αγώνα», «Χαίρε ω Χαίρε Ελευθερία» και «Διονύσιος Σολωμός - Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα». Το ειδικό επετειακό πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD θα πλαισιώσουν και άλλες παραγωγές και συμπαραγωγές. 

Στόχος της Cosmote TV είναι να ενισχύσει πέρα από το πρόγραμμά της και την συνδρομητική της βάση. Μάλιστα όπως σημείωσε ο επικεφαλής της, η νέα streaming πλατφόρμα που λάνσαρε την προηγούμενη χρονιά, έχει καταφέρει να τριπλασιάσει την συνδρομητική βάση της μέσα σε τρεις μήνες μετρώντας πάνω από 100.000 συνδρομητές.

Κέρος: το Μυστήριο των Σπασμένων Ειδωλίων

insider

Όσο για το ντοκιμαντέρ «ΚΕΡΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΛΙΩΝ» αναφέρεται σε ένα επικό ταξίδι εξερεύνησης το οποίο ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια στην καρδία του Αιγαίου, με σκοπό νααποκαλύψει ένα μυστήριο 4.500 ετών.

Με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας και μίας ομάδας επιστημόνων, το ντοκιμαντέρ «ΚΕΡΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΛΙΩΝ», η πρώτη συμπαραγωγή μεταξύ COSMOTE TV και National Geographic στην Ελλάδα, μας μεταφέρει στο νησί της Κέρου για να ανακαλύψουμε πώς ο συγκεκριμένος τόπος αποτέλεσε τη γενέτειρα ενός νέου τρόπου ζωής.

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στην αρχαιολογική έρευνα και τα ευρήματα του Cambridge Keros Project. Με παρουσιαστή τον αρχαιολόγο Δρ. Κώστα Πασχαλίδη, μας μεταφέρει στην Κέρο, όπου η ανακάλυψη εκατοντάδων σπασμένων, μαρμάρινων ειδωλίων αποτελεί αντικείμενο πολυετούς επιστημονικής μελέτης, αλλά και την αρχή ενός μεγάλου μυστηρίου. Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, θα δούμε πώς το μικρό νησί Δασκαλιό, που στο παρελθόν συνδεόταν χερσαία με την Κέρο, εκτιμάται ότι αποτελεί έναν από τους πιο εξελιγμένους οικισμούς της πρώιμης Εποχής του Χαλκού.

Στο αρχαιολογικό ταξίδι, συμμετέχουν o Καθηγητής Colin Renfrew, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους παγκοσμίως, συνδιευθυντής του Cambridge Keros Project και National Geographic Explorer, ο Δρ. Michael Boyd, αρχαιολόγος και συνδιευθυντής του Cambridge Keros Project, η Δρ. Εύη Μαργαρίτη, επίκουρη καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Κύπρου και υποδιευθύντρια του Cambridge Keros Project και ο Δρ. Γεώργιος Αρτόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 22.00, στο COSMOTE HISTORY HD και μετά την προβολή του στο κανάλι θα είναι διαθέσιμο on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV Plus.

Δείτε το trailer:

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider