Ο κοροναϊός «χτυπά» τη μεγάλη τεχνολογική έκθεση της Βαρκελώνης

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κοροναϊός «χτυπά» τη μεγάλη τεχνολογική έκθεση της Βαρκελώνης
LG, Ericsson, Nvidia, Amazon ακύρωσαν τη συμμετοχή τους. Προληπτικά μέτρα σκέφτονται να πάρουν κι άλλες εταιρείες.

Πλήγμα στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Ευρώπης έχει επιφέρει ο κοροναϊός, αφού λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Mobile World Congress 2020, η μια μετά την άλλη οι τεχνολογικές εταιρείες ακυρώνουν τη συμμετοχή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Mobile World Congress αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Βαρκελώνη. Οι εγκαταστάσεις της υποδέχονται ετησίως περισσότερες από 2.500 εταιρείες του κλάδου και πάνω από 100.000 επισκέπτες από 200 χώρες, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τις ανακοινώσεις των τεχνολογικών κολοσσών.

Πέντε μεγάλες εταιρείες ακυρώνουν τη συμμετοχή τους

Με την έξαρση του κοροναϊού και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων του, πέντε μέχρι στιγμής εταιρείες αποφάσισαν να ακυρώσουν τελευταία στιγμή την συμμετοχή τους με στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων τους.

Συγκεκριμένα, η LG ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετέχει φέτος στο MWC 2020 για την ασφάλεια των εργαζομένων της και θα διοργανώσει παρουσιάσεις μικρότερης εμβέλειας μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε να συστήσει στο κοινό τα νέα προϊόντα της.

Στην ίδια απόφαση προχώρησε μάλιστα και η Ericsson, ένας από τους μεγαλύτερους εκθέτες της διοργάνωσης. Όπως εξηγεί η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «η ευθύνη της για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, των πελατών και άλλων ενδιαφερομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά της Ericsson και για το λόγο αυτό, εξαιτίας του κοροναϊού αποσύρει προληπτικά την συμμετοχή της από το Mobile World Congress 2020.

Αναφερθείσα στους διοργανωτές της έκθεσης μάλιστα, η Ericsson διευκρινίζει ότι έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να ελέγξουν τον κίνδυνο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη μη εξάπλωση του ιού, γι' αυτό και η ίδια προχωρά σε αυτή την απόφαση. «Δεν πρόκειται για μια επιχειρηματική απόφαση που πήραμε εύκολα, ωστόσο είναι η πιο υπεύθυνη, συνεχίζει η εταιρεία τονίζοντας ότι είναι πολύ «ατυχές που δεν θα καταφέρει να παρουσιάσει τις καινοτομίες στη διεθνή έκθεση».

Παράλληλα μέσα στο Σαββατοκύριακο δύο ακόμη εταιρείες δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στο ετήσιο ραντεβού της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Ο λόγος για την Nvidia και την Amazon. Στην ανακοίνωση της Nvidia αναφέρεται πως με λύπη της η εταιρεία δεν θα παρευρεθεί στο Mobile World Congress και δεν θα μπορέσει να μοιραστεί την πρόοδό της σε θέματα, όπως το AI και το 5G, όμως εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίζει την υγεία των υπαλλήλων, των πελατών και των συνεργατών της. Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση της Amazon, σημειώνει ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω της έξαρσης του ιού αλλά και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες.

Η ZTE από την άλλη ακύρωσε την μεγάλη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στο πλαίσιο της έκθεσης, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Σε αντίστοιχη απόφαση προχώρησε προ ολίγου και η TCL. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η εταιρεία ακυρώνει την Press Conference που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας της Βαρκελώνης, ωστόσο όπως διευκρινίζει δεν θα επηρεαστούν οι άλλες δραστηριότητες και όλα τα προϊόντα της εταιρείας θα εκτίθενται στο περίπτερο της Αίθουσας 3, της Fira Gran Via.

Την απόφαση των LG, Ericsson, Nvidia και Amazon σκέφτονται να ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες εταιρείες. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωση μια εξ αυτών είναι και η Nokia.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το The Verge, Xiaomi, Vivo και Honor θα συμμετέχουν στην έκθεση. Το ίδιο και η Huawei, η οποία όμως θα κρατήσει ένα όριο συμμετοχών για τις παρουσιάσεις της. Άλλες πάλι κινεζικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι η αποστολή τους στην έκθεση θα στελεχωθεί μόνο από προσωπικό της Ευρώπης, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider