ΤΕΜΕΣ και Grivalia αλλάζουν τις ακτές της Βούλας – Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΕΜΕΣ και Grivalia αλλάζουν τις ακτές της Βούλας – Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ 
Η εταιρεία του Costa Navarino ανέλαβε τη Β΄πλαζ και η θυγατρική της Grivalia την Α' πλαζ Βούλας.

Η ΤΕΜΕΣ και η Grivalia αναλαμβάνουν την ανάπλαση και την αξιοποίηση των ακτών της Βούλας ολοκληρώνοντας έτσι την αλυσίδα των έργων που θα διαμορφώσουν τη νέα αθηναϊκή Ριβιέρα. Εκτός από τη ανάπλαση των παραλιών σε μερικά χρόνια η Βούλα θα αποκτήσει μεταξύ άλλων και camping 5 αστέρων.

Ειδικότερα, η ΤΕΜΕΣ που ως γνωστόν είναι ιδιοκτήτρια του Costa Navarino καθώς και του Hilton Αθηνών, ανέλαβε μέσω της θυγατρικής της Athens Beach Club την υπομίσθωση των τριών τμημάτων (ζώνες 1, 2 και3) της έκτασης της Ακτής Β’ Βούλας.

Η εταιρεία καλείται να υλοποιήσει μια επένδυση, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρους αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets), χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εστιατόριο καθώς και πισίνα η οποία από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο θα δίνεται για αποκλειστική χρήση στον Δήμο Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης.

«Κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης που προγραμματίζει η Athens Beach Club για την Ακτή Β΄ Βούλας είναι η ανάπλαση της Ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, θα δημιουργηθεί και ένας παραθαλάσσιος χώρος για τους ενοίκους του ξενοδοχείου και των μελλοντικών κατοικιών του νέου προορισμού στο κέντρο της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις που σήμερα διαχειρίζεται η Hilton», αναφέρει ανακοίνωση της ΤΕΜΕΣ.

Επιπλέον, ως πρόσθετη παροχή, η Athens Beach Club αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκτελέσει επ’ ωφέλειά του Δήμου τις εργασίες που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων της έκτασης που δεν αποτελούν αντικείμενο της υπομίσθωσης.

Η Α’ Ακτή Βούλας

Η Ναυσικά ΑΕ, θυγατρική της Grivalia Hospitality, και η εταιρεία που έχει αναλάβει τη παραχώρηση της περιοχής των «Αστεριών» στη γειτονική Γλυφάδα ανέλαβε την μίσθωση της Α’ Ακτής Βούλας. Εκεί σχεδιάζονται έργα ύψους 8 εκατ. ευρώ για την δημιουργία χώρου camping 5 αστέρων που θα συνδυάζει τις πολυτελείς ανέσεις με τη ζωή κοντά στη φύση.

Ακόμη θα δημιουργηθεί tennis court με οχτώ γήπεδα, παιδότοπος αλλά και άλλοι χώροι αναψυχής για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Ακόμη προβλέπεται και η δημιουργία χώρων στάθμευσης. Τέλος η εταιρεία Tanweer Alliances θα αναλάβει να φτιάξει και να λειτουργήσει έναν υπερσύγχρονο θερινό κινηματογράφο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider