ΕΤΕπ: Αποφασισμένοι να «πετάξουν» λιγότερο είναι οι Κινέζοι, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΕπ: Αποφασισμένοι να «πετάξουν» λιγότερο είναι οι Κινέζοι, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί
Αποφασισμένοι να συμβάλουν στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδιου είναι οι πελάτες των αεροπορικών.

Οι περισσότεροι Κινέζοι, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες σκοπεύουν να κάνουν λιγότερες πτήσεις για διακοπές φέτος για να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αεροσκάφη και να βοηθήσουν στην πρόληψη των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) την Τρίτη.

Η έρευνα για την κλιματική αλλαγή της ΕΤΕπ βασίστηκε σε 30.000 συμμετέχοντες και διενεργήθηκε από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου 2019 στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Τι έδειξαν τα ευρήματα

Στην έρευνα, το 36% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι έχει ήδη πετάξει λιγότερο για διακοπές για να αποτρέψει την αλλαγή του κλίματος και ότι το 75% σκοπεύει να το κάνει το 2020. Στην Κίνα, το ποσοστό των ατόμων που σχεδιάζουν λιγότερα αεροπορικά ταξίδια για διακοπές φέτος αγγίζει το 94% % ενώ το αντίστοιχο για τις Η.Π.Α διαμορφώνεται στο 69%.

Η αεροπορία αντιπροσωπεύει πάνω από το 2% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και εάν παραμείνει ανεξέλεγκτος, οι εκπομπές αναμένεται να αυξηθούν καθώς αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών και των πτήσεων.

Τα δύο τρίτα των ανθρώπων στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα πιστεύουν ότι η ατομική συμπεριφορά τους μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και περισσότερα από τα τρία τέταρτα των γονέων πιστεύουν ότι τα παιδιά τους θα υποστούν τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 93% των Κινέζων επιλέγουν τη δημόσια συγκοινωνία για περιβαλλοντικούς σκοπούς. Στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 64% και στις Ηνωμένες Πολιτείες στο 49%.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider