Κλιματική Αλλαγή: Στο πλευρό των ενεργειακών κολοσσών στέκεται η Microsoft

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλιματική Αλλαγή: Στο πλευρό των ενεργειακών κολοσσών στέκεται η Microsoft
Εντείνει την πράσινη στρατηγική της η Microsoft.

Στο πλευρό άλλων μεγάλων ομίλων οι οποίοι δεν εντάσσονται απαραίτητα στον κλάδο της τεχνολογίας στέκεται η Microsoft προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα τα οποία έχουν πολώσει την πολιτική των ΗΠΑ.

Πρόσφατα, η επιχείρηση εντάχθηκε στο Συμβούλιο για το Κλίμα το οποίο προτείνει μια νέα συναινετική λύση για το κλίμα η οποία βασίζεται στα μερίσματα άνθρακα.

Με τον τρόπο αυτό συνασπίζεται με εταιρείες από διαφορετικούς τομείς όπως είναι οι BP, ExxonMobil, General Motors, Johnson & Johnson, PepsiCo, Procter & Gamble, Santander, Schneider Electric, Shell, Total και Unilever. Στην προσπάθεια συμμετέχουν πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας των ΗΠΑ καθώς και δύο κορυφαίοι περιβαλλοντικοί οργανισμοί.

Το Συμβούλιο για το Κλίμα έχει επιβάλει φόρο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον Λευκό Οίκο, «πουλώντας» το συγκεκριμένο σχέδιο ως οικονομική νίκη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης, αποφέροντας παράλληλα περιβαλλοντικά οφέλη. Οι εταιρείες που εκπέμπουν αέρια θερμοκηπίου θα μπορούσαν επίσης να κερδίσουν προστασία έναντι της ευθύνης που προκύπτει από αυτό, απομονώνοντάς τα από τις αντιδικίες για το κόστος της κλιματικής αλλαγής .

Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ δήλωσε ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να συνεργάζεται με πελάτες όπως η Exxon.

«Η πρόσβαση στην τεχνολογία των πληροφοριών δεν πρόκειται να καθορίσει πόση ποσότητα πετρελαίου καταναλώνεται στον πλανήτη», ανέφερε προσθέτοντας όμως ότι: «σεβόμαστε το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις ενέργειας πρέπει να παρέχουν στον κόσμο ενέργεια και ότι προσπαθούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα, την ασφάλεια και ακόμη και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Οι εταιρείες τεχνολογίας, ιδιαίτερα εκείνες που πωλούν υπηρεσίες cloud, είναι σημαντικοί καταναλωτές ενέργειας λόγω της ισχύος, της θέρμανσης και της ψύξης που χρειάζεται για να τρέξουν τα μαζικά κέντρα δεδομένων τα οποία είναι γεμάτα με διακομιστές. Την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 6.000 υπάλληλοι της Amazon υπέγραψαν μια ανοικτή επιστολή ζητώντας από την εταιρεία να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του αποτυπώματος άνθρακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider