Μπαίνουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τα ΕΛΤΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαίνουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τα ΕΛΤΑ

Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που κατέθεσαν αίτηση για τη χορήγηση Άδειας Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 350 MW. Η αίτηση κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και συνοδεύεται από πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης.

Η εν λόγω άδεια θα ισχύει για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ρ.Α.Ε.

Όπως υποστηρίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική επιλογή των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την είσοδό τους στην αγορά ενέργειας, θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών σε ολόκληρη την επικράτεια στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1.500 ταχυδρομικών καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων που συνθέτουν το μεγαλύτερο φυσικό δίκτυο της χώρας.

Όπως είχε σημειώσει παλαιότερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωστής Μελαχροινός τα ΕΛΤΑ δεν θα επενδύσουν σε υποδομές - δίκτυα, αλλά θα μεταπωλούν ρεύμα που θα προμηθεύονται από τη χονδρική αγορά.

Ο κ. Μελαχροινός είχε σημειώσει πως «τα ΕΛΤΑ θα είναι παρόντα ακόμα κι εκεί που δεν είναι διασυνδεδεμένο το σύστημα με ενιαία τιμή, επ ωφελεία του ανταγωνισμού και των πελατών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider