Νέα παράταση για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα παράταση για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ
Παράταση 15 ημερών για την υποβολή προσφορών για τους λιγνίτες.

Νέα παράταση παίρνει ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ μεταθέτοντας αλυσιδωτά τις διαδικασίες για την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης. Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών έληγε κανονικά αύριο, Τετάρτη, αλλά όπως φαίνεται οι επενδυτές δεν ήταν έτοιμοι να υποβάλλουν προσφορά. Έτσι, η ημερομηνία υποβολής των προσφορών για τις μονάδες Φλώρινας και Μεγαλόπολης μετατίθεται για τις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ η αναβολή δίνεται προκειμένου να υπάρξει από πλευράς επενδυτών καλύτερη προετοιμασία, με βάση τα νέα δεδομένα. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει να συνεκτιμήσουν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου ενώ πρέπει να ξεκαθαρίσει και το τοπία με τα ΑΔΙ και την εθελουσία.

Σημειώνεται ότι για τις προς πώληση μονάδες στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη αναμένεται να καταθέσουν προσφορές ο Μυτιληναίος, η κινεζική CHN Energy με τον όμιλο Κοπελούζου και η τσεχική Seven Energy σε κοινοπραξία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν οι προσφορές θα αφορούν ξεχωριστά στις μονάδες της Φλώρινας ή της Μεγαλόπολης, η διοίκηση εκτιμά ότι οι προσφορές θα αφορούν ταυτόχρονα και στις δύο περιοχές.

Τόσο το υπουργείο όσο και η διοίκηση της επιχείρησης επιδιώκουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, ωστόσο η απόσχιση των μονάδων θα κριθεί από τις διαθέσεις των επενδυτών ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα, αν και μικρή, να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός. Πάντως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα ένταξης των υδροηλεκτρικών στις προς πώληση μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider