Πώς προετοιμάζονται οι έμποροι της Αθήνας για το άνοιγμα των καταστημάτων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς προετοιμάζονται οι έμποροι της Αθήνας για το άνοιγμα των καταστημάτων
Οι έμποροι ετοιμάζονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα ενώ όπως λέει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών είναι αναγκαία τα μέτρα στήριξης και την επόμενη μέρα.

Με τα πρώτα καταστήματα να επαναλειτουργούν από την προσεχή Δευτέρα, οι έμποροι της πρωτεύουσας προετοιμάζονται ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν μετά την άρση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο στάδιο ανοίγουν οι εταιρείες λιανικού εμπορίου (βιβλιοπωλεία οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, πώλησης φυτών, αγορές καταναλωτών) και παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ). Επίσης επανεκκινούν οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υποδημάτων, τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

«Οι έμποροι θέλουν να επιστρέψουν άμεσα στα καταστήματά τους, σεβόμαστε βεβαίως τη γνώμη των ειδικών και θα ακολουθήσουμε το χρονοδιάγραμμα, όπως έχει διαμορφωθεί», τονίζει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Όπως σημειώνει ο κ. Καφούνης, η εβδομάδα αυτή μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου, τους δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστούν ώστε να ανοίξουν σύμφωνα με όσα προβλέπονται. Τονίζει μάλιστα ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προχωρήσει στη διάθεση 3.000 μασκών και 3.000 αντισηπτικών για το προσωπικό που εργάζεται στα καταστήματα της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη με το άνοιγμα των καταστημάτων είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων με πρώτο και κύριο το θέμα των ενοικίων που θα αρχίσουν να «τρέχουν» για τις επιχειρήσεις από τις αρχές του μήνα.

Σημειώνεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, με ταυτόχρονη μείωση 40% του ΕΝΦΙΑ όσων ιδιοκτητών συμμετέχουν σε αυτό το μέτρο και για τα αντίστοιχα ακίνητα.

Προσφορές και προωθητικές ενέργειες

Οι καταστηματάρχες αναμένεται με το άνοιγμα των καταστημάτων να προχωρήσουν σε προσφορές ώστε όπως λένε, να ρευστοποιήσουν τα εμπορεύματα που έμειναν αδιάθετα από τον χειμώνα.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως οι έμποροι της Αθήνας έχουν ήδη ζητήσει τη μετάθεση των θερινών εκτπώσεων για την 1η Αυγούστου, από τις 15 Ιουλίου που ξεκινούν κανονικά , εφόσον εδώ και σχεδόν δύο μήνες παραμένουν αδιάθετα τα αποθέματα στα καταστήματα τους που είναι κλειστά.

Παράλληλα όπως σημειώνει ο κ. Καφούνης ο Εμπορικός Σύλλογος της πρωτεύουσας αναμένεται να προχωρήσει σε θεσμικές κινήσεις και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες δράσεις για τους καταναλωτές το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider