Georg Jensen: Ποια είναι η δανέζικη εταιρεία που έρχεται στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Georg Jensen: Ποια είναι η δανέζικη εταιρεία που έρχεται στην Ελλάδα
H «Georg Jensen» συνεργάζεται με καινοτόμους designers και διακεκριμένους καλλιτέχνες για τον σχεδιασμό κοσμημάτων και ειδών σπιτιού.

Άλλο ένα παγκοσμίου φήμης brand «ρίχνεται» στη μάχη του ανταγωνισμού στο εγχώριο λιανεμπόριο προσδοκώντας να κερδίσει τους Έλληνες καταναλωτές καθώς και ένα κομμάτι από την πίτα της αγοράς.

Πρόκειται για το σκανδιναβικό brand «Georg Jensen» που έρχεται πλέον στην Ελλάδα με το Flagship Concept Store να ανοίγει τις πόρτες του στην κεντρική είσοδο του Golden Hall.

Η εταιρεία «Georg Jensen» συνεργάζεται με τους καινοτόμους designers και διακεκριμένους καλλιτέχνες της κάθε εποχής, για τον σχεδιασμό κοσμημάτων και ειδών σπιτιού.

mall

Η ιστορία της ξεπερνά τα 100 χρόνια. Ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 1904 από τον Georg Jensen, αργυροχόο και γλύπτη, η φιλοσοφία του οποίου ήταν να δημιουργεί καινοτόμα σχέδια τα οποία είναι όμορφα και παράλληλα λειτουργικά.

Ο Georg Jensen μεγάλωσε κοντά σε δάση και λίμνες, βόρεια της Κοπεγχάγης, με αποτέλεσμα η φύση να αποτελεί για εκείνον βασική πηγή έμπνευσης στα σχέδια του. Το καλλιτεχνικό ταλέντο σε συνδυασμό με το δημιουργικό του όραμα ήταν τα θεμέλια πάνω στα οποία δημιουργήθηκε η εταιρεία του. Αρκετές από τις iconic δημιουργίες του Georg Jensen εκτίθενται μάλιστα στις μεγαλύτερες γκαλερί τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

JENSEN

Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται πλέον σε περισσότερα από 1.100 καταστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, εκτός από τις Σκανδικαναβικές χώρες και στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Κοσμήματα, ανδρικά γυναικεία, ρολόγια και είδη σπιτιού είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς. Τα σχέδια εμπνέονται με μεγάλο βαθμό από τις οργανικές μορφές της φύσης.

Εκθαμβωτικά πολύτιμα μέταλλα, όπως κίτρινος, λευκός ή ροζ χρυσός 18 kt και μασίφ ασήμι 925, χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά κοσμήματα, διακοσμημένα με αυθεντικά διαμάντια ή λαμπερούς πολύτιμους λίθους.

JENSEN

Παράλληλα οι συλλογές HOME, με διαχρονικά σχέδια minimal, σκανδιναβικού design, είναι κατασκευασμένες από εξειδικευμένους τεχνίτες με παραδοσιακές τεχνικές και υλικά υψηλής ποιότητας, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, πορσελάνη και χειροποίητο γυαλί.

7

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider