Σύγχυση με τις αυξήσεις στο σουβλάκι – Πόσο θα φτάσει η τιμή του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύγχυση με τις αυξήσεις στο σουβλάκι – Πόσο θα φτάσει η τιμή του
Θέση πήρε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Καββαθάς, δηλώνοντας κατηγορηματικά, πως το σουβλάκι δεν πρόκειται να αυξηθεί στα 3 ευρώ.

Σύγχυση, αλλά και πλήθος αντιδράσεων, έχουν προκληθεί το τελευταίο 24ωρο στους καταναλωτές, μετά τις προειδοποιήσεις από τους επαγγελματίες του κλάδου πως έρχεται μεγάλη αύξηση της τιμής για το τυλιχτό σουβλάκι, ακόμη και στα 3 ευρώ, λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος.

Μια μέρα μετά τις αρχικές δηλώσεις, οι τοποθετήσεις συνεχίζονται, με αρκετούς από τους εκπροσώπους του κλάδου να επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους.

Θέση πήρε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Καββαθάς, δηλώνοντας κατηγορηματικά, πως το σουβλάκι δεν πρόκειται να αυξηθεί στα 3 ευρώ. Αυτό που θα υπάρξει θα είναι μια ανατίμηση, σύμφωνα με τον ίδιο, της τάξης των 10-20 λεπτών.

«Δεν μπορείς να μιλάς για αύξηση από τα 2,20 στα 3 ευρώ. Μπορώ να δω μια ανατίμηση 10-20 λεπτών αν υπάρξει αύξηση στην τιμή του κρέατος» εξήγησε ο κ. Καββαθάς, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, για να προσθέσει ότι «αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δημιουργείται ένα θέμα από το πουθενά».

«Ο κλάδος μας έχει τεράστια προβλήματα από τα υπόλοιπα και κάποιος βγήκε να μιλήσει για το κρέας και αυτό δεν μου αρέσει. Ένα υπό σύσταση σωματείο αντί να μιλήσει για το ΦΠΑ μιλάει για αύξηση στο σουβλάκι» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εστιατόρων μιλώντας για προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς πίσω από την οποία, όπως είπε, «αντιλαμβάνομαι ότι είναι γύρω από το χώρο του κρέατος».

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αναφέρθηκε ότι εκπρόσωποι του κλάδου των ψητοπωλών ετοιμάζονται να συστήσουν σωματείο και να διαχειριστούν θέματα όπως η επερχόμενη αύξηση στην τιμή που πωλείται το σουβλάκι.

Ο επαγγελματίας Γιώργος Πολύζος, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, είπε ότι έχει αυξηθεί περισσότερο από 30% το τελευταίο διάστημα και αυτό αναμένεται να μετακυληθεί στα σουβλάκια: «Το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι αν θα ακριβύνει το σουβλάκι αλλά γιατί ακριβαίνει. Η φορολογία είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε και ένα σοβαρό πρόβλημα: Τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα, από την 1η Μαρτίου έχουν ακριβύνει πολύ. Ο καταναλωτής θα στενοχωρηθεί αν πέσει η ποιότητα. Γι’ αυτό και εμείς θα ακριβύνουμε το προϊόν για να μην πέσει η ποιότητα». Ερωτηθείς σε τι ποσοστό θα γίνει η αύξηση, εκτίμησε κατά 10 – 15%. «Λογικά θα αρχίσει από την 1η Μαΐου, ήδη 45 μέρες την έχουμε απορροφήσει» είπε στον ΣΚΑΙ και όταν ρωτήθηκε να θα φτάσει το σουβλάκι στα 3 ευρώ, είπε ότι ίσως όχι τόσο, αλλά η τιμή θα πλησιάσει εκεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider