Σαράντηs: Σχεδιάζει επενδύσεις 13 εκατ. ευρώ το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαράντηs: Σχεδιάζει επενδύσεις 13 εκατ. ευρώ το 2019
Έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με την Estee Lauder για το αν και πως θα συνεχιστεί η συνεργασία.

Επενδύσεις 12 με 13 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για το 2019 ο όμιλος Σαράντη, δρομολογώντας μεταξύ άλλων την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστάσιου στα Οινόφυτα, η οποία από μόνη της αναμένεται να κοστίσει περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Ακόμη ο όμιλος σχεδιάζει και την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και στο εργοστάσιο της πολωνικής Polipak, την οποία εξαγόρασε το 2015.

Τα στελέχη του ομίλου που μίλησαν στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών εμφανίστηκαν αισιόδοξα για αυτή τη χρονιά, μετά από την εξαγορά της Ergopack αλλά και της συμφωνίας με τον όμιλο COTY, για τη διανομή των σημάτων Koleston, Wellaflex και New Wave στα ελληνικά σουπερμάρκετ.

Στη «Σαράντης» προβλέπουν άνοδο 11,6% στον τζίρο φέτος. Επίσης, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 11,2% στα 36,2 εκατ. ευρώ από 32,5 εκατ. ευρώ το 2018.

Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει και οι διαπραγματεύσεις με την Estee Lauder για το αν και πως θα συνεχιστεί η συνεργασία που έχουν για τη διανομή προϊόντων στις αγορές Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και η οποία λήγει το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider