Ξεκινά στις 15 Μαρτίου το νέο θεματικό πάρκο στη Λάρισα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά στις 15 Μαρτίου το νέο θεματικό πάρκο στη Λάρισα

Στις 15 Μαρτίου αναμένεται, να ξεκινήσει τη λειτουργία του στη Λάρισα το θεματικό πάρκο οι «12 άθλοι του Ηρακλή», από εταιρεία του Επιμελητηρίου Λάρισας η οποία έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Οι «12 άθλοι του Ηρακλή», σύμφωνα με το thessaliaconomy.gr είναι μία παραγωγή της Helexpo, με κατασκευάστρια εταιρεία την Dreamworkers ( σ.σ. είναι η ομάδα που επινόησε τον Μύλο των Ξωτικών) που κάθε χρόνο λανσάρει ένα θεματικό πάρκο το οποίο παρουσιάζεται τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και τον επόμενο Οκτώβρη κατεβαίνει στη Διεθνή Έκθεση στο Μαρούσι.

Ειδικότερα στους χώρους του Εμπορικού Κέντρου «Thessalia Mall» (πρώην Carrefour, νυν Σκλαβενίτης) θα δημιουργηθεί ένας πολυχώρος έκτασης 2.000 τ.μ., ένα κύτταρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας που θα φιλοξενεί θεματικά πάρκα, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και workshops με στόχο να προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 300.000 επισκέπτες. Εκεί που παλιότερα στεγαζόταν ο χώρος μπόουλινγκ -και που πια είναι σε αχρησία-, οι εμπνευστές του project θα στεγάσουν πολυποίκιλες δράσεις εδραζόμενες σε τρεις πυλώνες: Θεματικό πάρκο, εσωτερικές δράσεις με προβολή για παράδειγμα τοπικών προϊόντων και πόλος καινοτομίας.

Το ακίνητο ανήκει στον Σκλαβενίτη και νοικιάστηκε από την εταιρεία του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Το συγκεκριμένο πάρκο λειτουργεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία και ένα κοινό που το συνθέτουν μικροί μαθητές τις καθημερινές, αλλά και παιδιά με γονείς τα Σαββατοκύριακα.

Για το μεγαλεπήβολο αυτό project μίλησε προσφάτως στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Παπαλέξης εξηγώντας και αναλύοντας τις δράσεις, την πολιτική αλλά και τη στόχευση του Επιμελητηρίου, τόνισε «Το project έχει σχεδιαστεί εδώ και έξι μήνες. Το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν να κάνουμε μία αντίστοιχη κίνηση, έναν πολυχώρο, όπως στην ”Τεχνόπολις”. Μελετήσαμε πώς δουλεύει η ”Τεχνόπολις” και καταλήξαμε ότι πρέπει να το ορίσουμε χωρικά. Στη Λάρισα δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος χώρος που να μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιες εκδηλώσεις… Καταλήξαμε λοιπόν στον παλιό χώρο των μπόουλινγκ, όπισθεν Σκλαβενίτη και ιδιοκτησίας Σκλαβενίτη, που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο πολυχώρο και συνεπώς πολυποίκιλα γεγονότα. Στον Σκλαβενίτη άρεσε πολύ το project και δέχτηκε να μας νοικιάσει τον χώρο για 12 μήνες. Στη συνέχεια εμπλέξαμε τον Δήμο και την Περιφέρεια για να αποκτήσει το εγχείρημα ολοκληρωμένη οντότητα όσον αφορά στο σύνολο της συνεργασίας των τριών μεγάλων φορέων του νομού μας. Το πρώτο project που θα φιλοξενήσει ο πολυχώρος είναι οι «12 άθλοι του Ηρακλή». Πρόκειται για μία παραγωγή της Helexpo, με κατασκευάστρια εταιρεία να είναι η Dreamworkers που κάθε χρόνο φτιάχνει ένα θεματικό πάρκο που παρουσιάζεται τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και τον επόμενο Οκτώβρη κατεβαίνει στη Διεθνή Εκθεση στο Μαρούσι. Υπήρχε ο προβληματισμός από τους διοργανωτές σε ποια άλλη περιοχή θα μπορούσε να μεταφερθεί για να τους αποδώσει. Πολλές οι προτάσεις από άλλες πόλεις στη Helexpo, άλλα όταν καταθέσαμε τη δική μας πρόταση τη δέχτηκαν με πολλή χαρά γιατί είδαν τη δυναμική της πόλης. Δυναμική που συνίσταται εκτός από τον αριθμό των μαθητών που θα επισκεφθούν το πάρκο, στον αριθμό των επισκεπτών, γιατί το πάρκο θα καλύψει μία μεγάλη πληθυσμιακή και γεωγραφική περιοχή που χωροθετείται από τις παρυφές της Στ. Ελλάδας μέχρι τα όρια της Κ. Μακεδονίας, συν τη Δυτική Μακεδονία.

Στη συνέχεια αφού κλείσαμε το θεματικό πάρκο σκεφτήκαμε πώς πρέπει να γεμίσουμε τον χώρο για τους υπόλοιπους 9 μήνες. Θα ήταν πολύ δύσκολο και πολύ κοστοβόρο για εμάς να δημιουργήσουμε μία ομάδα από την αρχή για να μπορέσει να κάνει δικές της παραγωγές, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε μία συνεργασία με την «Τεχνόπολις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider