Εμφανίστηκε ο «εξαφανισμένος» πρόεδρος της Fosun

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμφανίστηκε ο «εξαφανισμένος» πρόεδρος της Fosun

Tην εμφάνισή του και επισήμως έκανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Fosun International, Guo Guangchang, ο οποίος παρουσιάστηκε σε σύσκεψη της εταιρείας μετά από έντοτες φημολογίες πως είχε εξαφανιστεί από την Παρασκευή.

Ο μεγαλομέτοχος της Fosun, βάσει δημοσιευμάτων, ήταν άφαντος από την Πέμπτη μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής όπου η κινεζική Fosun ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της βοηθάει τις αρχές σε μια έρευνα. Ο Guo θα εξακολουθήσει να μπορεί να συμμετέχει σε μείζονες αποφάσεις της εταιρείας με τα κατάλληλα μέσα, ανέφερε η Fosun, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περαιτέρω αφού σύμφωνα με την εταιρεία η έρευνα ήταν ευαίσθητη.

«Οι διευθυντές της εταιρείας έχουν την άποψη ότι η έρευνα αυτή δεν θα έχει αρνητικές υλικές συνέπειες στα οικονομικά ή τις επιχειρήσεις του ομίλου. Οι επιχειρήσεις της εταιρείας συνεχίζονται κανονικά», διαμήνυσε η κινεζική εταιρεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της Fosun International, που έχει συμμετοχή στη Folli Follie, καθώς και των μεριδίων του ομίλου σε εταιρείες που ελέγχονται από τον Guo, ανεστάλη την Παρασκευή στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα. H είδηση προκάλεσε πιέσεις και στη μετοχή της Folli Follie, με την ελληνική εταιρεία να καταγράφει απώλειες 6,1% στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Η Fosun International ανακοίνωσε πως η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει εκ νέου στις 14 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider