H Veolia εξαγοράζει την Suez, δίνοντας τέλος στην πολύκροτη μάχη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Veolia εξαγοράζει την Suez, δίνοντας τέλος στην πολύκροτη μάχη
Η Veolia Environnement συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια Suez, δίνοντας τέλος σε μια μακροχρόνια και πικρή διαμάχη που τέσταρε τα όρια της γαλλικής εταιρικής κουλτούρας.

Η Veolia Environnement συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια Suez, δίνοντας τέλος σε μια μακροχρόνια και πικρή διαμάχη που τέσταρε τα όρια της γαλλικής εταιρικής κουλτούρας.

Έπειτα από μήνες ισχυρής αντίστασης από τη διοίκηση της Suez, η Veolia τελικά «ξεκλείδωσε» τη συμφωνία προσφέροντας ένα υψηλότερο τίμημα αλλά και δεσμεύσεις για κοινωνικές παροχές στους υπαλλήλους της εταιρείας κοινής ωφέλειας. Η συμφωνία αποτιμά την Suez στα περίπου 13 δισ. ευρώ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο CEO της Veolia Antoine Frerot.

Η Veolia συμφώνησε να καταβάλει 20,50 ευρώ ανά μετοχή για το σχεδόν 70% της Suez που δεν κατέχει ήδη. Απέκτησε το αρχικό της μερίδιο στην εταιρεία το περασμένο έτος αντί 18 ευρώ ανά μετοχή.

Η συναλλαγή θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο κολοσσό υπηρεσιών διαχείρισης απορριμάτων και ύδρευσης υπό την ομπρέλα της Veolia με ετήσια έσοδα περίπου 37 δισ. ευρώ. Θα διατηρήσει επίσης κάποιες δραστηριότητες της Suez ως μια νέα επιχειρήση, ιδιοκτήτες της οποίας θα είναι πολλοί Γάλλοι μέτοχοι και ομάδες private equity.

«Η συμφωνία είναι επωφελής για όλους», δήλωσε ο Frerot. Εγγυάται το μακροπρόθεσμο μέλλον της Suez στη Γαλλία με έναν τρόπο που προστατεύει τον ανταγωνισμό και διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας».

Φώτο: @associated press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider