Ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στη Γερμανία ο επικεφαλής της Biontech

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στη Γερμανία ο επικεφαλής της Biontech
Η τιμή της μετοχής της έχει ήδη τριπλασιαστεί από τον Μάρτιο, ενώ η κεφαλαιοποίηση της νεαρής εταιρείας έχει ξεπεράσει το όριο των 20 δισ. δολαρίων.

Ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στη Γερμανία είναι ήδη από τον Σεπτέμβριο, ο Ουγκούρ Σαχίν, συνιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Biontech, η οποία από κοινού με την Pfizer ανακοίνωσαν την επιτυχία του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορονοϊού, σε ποσοστό 90%.

Και -εάν το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας κατά του κορονοϊού επικρατήσει- θα ήταν επίσης ένα καλό νέο και για πολλές χιλιάδες μετόχους της Biontech. Η τιμή της μετοχής της έχει ήδη τριπλασιαστεί από τον Μάρτιο. Η κεφαλαιοποίηση της νεαρής εταιρείας έχει ξεπεράσει το όριο των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έτσι η Biontech αξίζει πλέον τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο από τη Lufthansa ή την Commerzbank.

Οι δύο ιδρυτές της Biontech Ουγκούρ Σαχίν και Όζλεμ Τουρεσί κατέχουν το 18% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και μετά τη θεαματική επιτυχία της εταιρείας τους, οι δύο δισεκατομμυριούχοι αναδείχθηκαν ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους Γερμανούς.

Η επιτυχία δεν είναι μόνο εμφανής στο χρηματιστήριο, αφού πολλές χώρες θέλουν επίσης να προμηθευτούν το εμβόλιο σε επαρκείς ποσότητες για τους πολίτες τους. Το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο της Biontech και της αμερικανικής Pfizer θα διατεθεί επίσης σύντομα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider