Heineken: Υποχώρησαν στα 396 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 9μηνο του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Heineken: Υποχώρησαν στα 396 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 9μηνο του 2020
Η εταιρεία ανέφερε ότι οι τρέχουσες στρατηγικές της προσπάθειες επικεντρώνονται στο να βγει ισχυρότερη από την πανδημία.

Η Heineken ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα "εκσυγχρονίσει" τα κεντρικά και περιφερειακά γραφεία της για να μειώσει τα κόστη, καθώς προετοιμάζεται για παρατεταμένη περίοδο μεταβλητότητας και αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας.

Η ολλανδική ζυθοποιία - η οποία κατέχει επίσης τις μάρκες μπύρας Sol, Birra Moretti και Tiger - ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση περίπου κατά 20% στα σχετικά έξοδα. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι τρέχουσες στρατηγικές της προσπάθειες επικεντρώνονται στο να βγει ισχυρότερη από την πανδημία, καθώς διερευνά πώς να επιταχύνει και να επεκτείνει τις πηγές ανάπτυξής της, ενώ απλοποιεί και διορθώνει τα κόστη.

Για τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, η Heineken κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 396 εκατομμυρίων ευρώ (467,1 εκατομμύρια δολάρια), από 1,67 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο ανέφερε ότι η πανδημία έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ευρύτερες επιχειρήσεις της. Η Heineken σημειώνει πως αναμένεται συνεχιζόμενη μεταβλητότητα για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς πολλές από τις αγορές της βρίσκονται αντιμέτωπες με περιοριστικά μέτρα όπως κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider