Αναλυτές για Mytilineos: Σημαντικές προοπτικές από τα ηλεκτρικά δίκτυα – Ισχυρό outlook για το Αλουμίνιο

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτές για Mytilineos: Σημαντικές προοπτικές από τα ηλεκτρικά δίκτυα – Ισχυρό outlook για το Αλουμίνιο
Σε συνέχεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των ξένων τραπεζών και τους αναλυτές, τα daily reports επικεντρώνονται επίσης στο συγκριτικό πλεονέκτημα που δίνει στην εταιρεία το συνεργατικό της μοντέλο, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στα σχέδια για νέες πιθανές εξαγορές στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της περαιτέρω διεθνοποίησης της εταιρείας.

Στις νέες αναπτυξιακές προοπτικές της Mytilineos επικεντρώνονται τα daily reports των αναλυτών, σε συνέχεια της καθιερωμένης ετήσιας συνάντησης που είχε μαζί τους (καθώς και με τους εκπροσώπους των ξένων τραπεζών) ο Πρόεδρος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Παρόλο που οι περισσότεροι αναλυτές απέφυγαν τις εκτενείς αναφορές, λόγω και του ανεπίσημου χαρακτήρα που είχε το γεύμα, ένα από τα βασικά σημεία στα οποία έκαναν ιδιαίτερη μνεία, από τις αναφορές του επικεφαλής της εταιρείας, είναι η δύναμη των συνεργειών της Mytilineos, η οποία αποτελεί και το σημαντικό της πλεονέκτημα της έναντι του ανταγωνισμού.

Επίσης, ξεχώρισαν την αυξανόμενη παρουσία της εταιρείας στο κομμάτι των δικτύων και οι σημαντικές προοπτικές στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα νέο τμήμα ανάλογου μεγέθους με το M Renewables.

Παράλληλα, επισήμαναν το ισχυρό Outlook για τη δραστηριότητα του Αλουμινίου, σε μια χρονιά που σηματοδοτεί τη «νέα εποχή» με την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται πλέον από την Protergia. Τέλος, «θέση» στα daily reports έχουν και τα σχέδια για πιθανές νέες εξαγορές, στο πλαίσιο της περαιτέρω διεθνοποίησης της εταιρείας.

Από όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση, η ΑΧΙΑ ξεχωρίζει επίσης την ενίσχυση του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της εταιρείας, με την έναρξη σε λίγες εβδομάδες της εμπορικής λειτουργίας της νέας μονάδες φυσικού αερίου (CCGT) ισχύος 826 MW. Επίσης, υπογραμμίζει τα σχέδια της Mytilineos για επέκταση στην Κεντρική Ευρώπη του τμήματος εμπορίας φυσικού αερίου.

Από την άλλη πλευρά, η Alpha Finance τονίζει την καθετοποιημένη δομή της Mytilineos, η οποία επιτρέπει στην εταιρεία να αξιοποιήσει στο βέλτιστο βαθμό τις δυναμικές της ενεργειακής αγοράς. Επίσης, σημειώνει πως οι ανάγκες για αναβάθμιση των ηλεκτρικών δικτύων και των διεθνών διασυνδέσεων μπορεί να αποδειχθεί «game changer» για την εταιρεία.

Η Eurobank αναφέρεται στο συνεργατικό μοντέλο της Mytilineos, όπως και στα πλεονεκτήματα της μεγέθυνσης της εταιρείας. Η Optima κάνει μνεία σε πιθανές εξαγορές στον τομέα ανάπτυξης ηλεκτρικών δικτύων, όπως και στην πρόσφατη απόκτηση άδειας για έρευνα και μετέπειτα εκμετάλλευση κοιτασμάτων βωξίτη στην Γκάνα. Η κίνηση αυτή κρίνεται σημαντική, με δεδομένο ότι μειώνονται τα παγκόσμια κοιτάσματα βωξίτη, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Ελλάδα το 10% των κρίσιμων πρώτων υλών της ΕΕ

Τιμολόγια ρεύματος: «Πρεμιέρα» στις 4 Μαρτίου του e-εργαλείου προσωποποιημένης σύγκρισης

ΑΔΜΗΕ: Προ των πυλών οι προσφορές για το 20% της διασύνδεσης Κρήτη - Αττική

gazzetta
gazzetta reader insider insider