Παγκρήτια Τράπεζα: Η πορεία μετά την απόκτηση της HSBC – Εύσημα στην ΤτΕ για την επιτυχία της συγχώνευσης

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκρήτια Τράπεζα: Η πορεία μετά την απόκτηση της HSBC – Εύσημα στην ΤτΕ για την επιτυχία της συγχώνευσης
Στην επόμενη φάση του στρατηγικού πλάνου για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, προχωρά η Παγκρήτια Τράπεζα, μετά την επιτυχή συγχώνευση της HSBC Ελλάδος.

Στην επόμενη φάση του στρατηγικού πλάνου για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, προχωρά η Παγκρήτια Τράπεζα, μετά την επιτυχή συγχώνευση της HSBC Ελλάδος.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του εγχειρήματος στις 31 Ιουλίου απέσπασε τα εύσημα και της HSBC Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, έγινε χθες αποδέκτης συγχαρητήριας επιστολής από τον CEO της HSBC Ευρώπης, Chris Davis, για την υλοποίηση ενός δύσκολου
έργου από την Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας και τον CEO, Αντώνη Βαρθολομαίο, με την ουσιαστική συμβολή και της Τράπεζας της Ελλάδος ως εποπτεύουσας αρχής.

Η απόκτηση του δικτύου της HSBC αποτελεί κομβικό βήμα για την εξωστρέφεια της Παγκρήτιας Τράπεζας σε όλη την επικράτεια, καθώς στα 46 καταστήματα της Παγκρήτιας προστέθηκαν άλλα 14 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη που είχε η HSBC. Το «τόξο» της Βόρειας Ελλάδας, όπου η Παγκρήτια διέθετε ήδη δύο καταστήματα, θα καλυφθεί στη συνέχεια με την απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας που αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Η τελευταία λειτουργεί με δύο καταστήματα, σε Κατερίνη (πολύ πλούσια περιοχή και με έκθεση στον ξενοδοχειακό τομέα όπου η Παγκρήτια έχει
το expertise από την Κρήτη) και Σέρρες (περιοχή με ενεργειακά projects, βιοτεχνία και μικρές – μεσαίες επιχειρήσεις). Σημειώνεται ότι, παράλληλα, το δίκτυο της Παγκρήτιας Τράπεζας μεγαλώνει με το προγραμματισμένο άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Έχοντας εμπλουτισθεί με καταστήματα, εξειδικευμένο προσωπικό της πρώην HSBC και νέες δραστηριότητες στις οποίες δεν είχε προηγουμένως παρουσία (wealth management, treasury, θεματοφυλακή), η Παγκρήτια Τράπεζα θα προχωρήσει και στις διαδικασίες για την επίτευξη του απώτερου στόχου που
είναι η συγχώνευση με την Attica Bank
.

Στο πλαίσιο αυτό, (και καθώς παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη πλάνο εξυγίανσης, αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού της Attica Bank έως το τέλος του τρέχοντος έτους), η Παγκρήτια αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου due diligence στην Attica Bank. Παράλληλο due diligence θα διεξάγει το ΤΧΣ στην Παγκρήτια. Παγκρήτια και Attica Bank θα προβούν επίσης στην εκπόνηση κοινού business plan για την επόμενη πενταετία. Τα παραπάνω, καθώς και η πρόσληψη κοινού συμβούλου που θα θέσει και το χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης των δύο τραπεζών, θα διαμορφώσουν την σχέση ανταλλαγής μετοχών Παγκρήτιας και Attica Bank, οδηγώντας στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης και στην δημιουργία του νέου οργανισμού. Μετά την συγχώνευση, το νέο ΔΣ θα αποφασίσει την νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως επίσης και τον τρόπο εισόδου της νέας τραπεζικής οντότητας στο Χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην «τροχιά» της επενδυτικής βαθμίδας – Οι κρίσιμες τρεις εβδομάδες μέχρι τον χρησμό της DBRS

Τράπεζες: Πηγή κερδών οι θυγατρικές του εξωτερικού – Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Eurobank

Τράπεζες: Αγώνας δρόμου από Σεπτέμβριο για αύξηση των νέων δανείων κόντρα στις πρόωρες αποπληρωμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider