Attica Bank: Από 9 έως 23 Αυγούστου η εξαγορά των warrants από τους μετόχους

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Από 9 έως 23 Αυγούστου η εξαγορά των warrants από τους μετόχους
Attica Bank
Το τελικό στάδιο της διαδικασίας εξόδου της Attica Bank από το καθεστώς του αναβαλλόμενου φόρου ξεκινά αύριο 9 Αυγούστου. 

Το τελικό στάδιο της διαδικασίας εξόδου της Attica Bank από το καθεστώς του αναβαλλόμενου φόρου ξεκινά αύριο 9 Αυγούστου.

Μετά την είσπραξη 63,95 εκατ. ευρώ στις 24 Ιουλίου (ποσού που αντιστοιχεί στο 100% της οριστικής και εκκαθαρισμένης φορολογικής απαίτησης κατά του Δημοσίου), η Attica Bank εξέδωσε στις 27 Ιουλίου 2023, 4.980.256 δωρεάν (άνευ αντιπαροχής) παραστατικούς τίτλους (warrants) δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σε λογιστική μορφή και τους παρέδωσε κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της καταχώρισής τους στον Λογαριασμό Αξιογράφων που τηρεί το Ελληνικό Δημόσιο στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) στο Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων.

Oι υφιστάμενοι μέτοχοι της Attica Bank έχουν δικαίωμα εξαγοράς των ανωτέρω τίτλων κατά την αναλογία του ποσοστού συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της 6ης Ιουλίου 2023 και με τιμή εξαγοράς 12,8396 ευρώ ανά τίτλο.

Η προθεσμία εντός της οποίας οι υφιστάμενοι μέτοχοι δύνανται να ασκήσουν το δικαίωμα εξαγοράς των τίτλων, είναι το χρονικό διάστημα από 09-08-2023 έως και την 23-08-2023.

Σημειώνεται ότι κάθε υφιστάμενη κοινή μετοχή αντιστοιχεί (κατόπιν στρογγυλοποίησης) σε δικαίωμα απόκτησης 0,11 τίτλων, ενώ επιτρέπεται απόκτηση ακέραιου και μόνο αριθμού τίτλων και συνεπώς ο ενασκών μέτοχος θα πρέπει να κατέχει αντίστοιχο ελάχιστο αριθμό μετοχών.

Στους υφιστάμενους μετόχους και σε τρίτους επενδυτές παρέχεται δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση εντός της προθεσμίας 9 – 23/8 αδιάθετων τίτλων με τιμή εξαγοράς 12,8396 ευρώ ανά τίτλο.

Aν μετά από την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς από τους υφιστάμενους μετόχους παραμείνουν αδιάθετοι τίτλοι, αυτοί θα κατανέμονται αναλογικά στους υφιστάμενους μετόχους και, εάν μετά και την παραπάνω κατανομή, παραμείνουν αδιάθετοι τίτλοι, αυτοί κατανέμονται αναλογικά σε τρίτους επενδυτές που έχουν προεγγραφεί για την απόκτηση αδιάθετων τίτλων. Αν ο αριθμός των αδιάθετων τίτλων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των τίτλων που ζητήθηκαν μέσω προεγγραφών, οι προεγγραφές ικανοποιούνται στο σύνολό τους. Αν ο αριθμός των αδιαθέτων δεν επαρκεί για την κάλυψη των υποβληθεισών αιτήσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα αποφασίσει με νεότερη απόφασή του για τον τρόπο κατανομής των αδιάθετων.

Σημειώνεται ότι η αίτηση που θα υποβληθεί από τους υφιστάμενους μετόχους ή τρίτους για την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς των τίτλων καθώς και για την άσκηση δικαιώματος προεγγραφής για την απόκτηση αδιάθετων τίτλων κατά την παραπάνω προθεσμία θα είναι ενιαία και τα δικαιώματα θα ασκηθούν ταυτόχρονα. Η αίτηση υποβάλλεται είτε στο δίκτυο καταστημάτων της Attica Bank είτε στο θεματοφύλακα του κάθε επενδυτή, ενώ ταυτόχρονα θα καταβάλλεται το τίμημα που αντιστοιχεί στην εξαγορά των άνω τίτλων.

Μετά τις 23 Αυγούστου οι τίτλοι αποτελούν κινητές αξίες κατά την έννοια της παρ. 44 του άρθρου 4 του ν. 4548/2018 (Α’ 14) και της περ. ε της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3371/2005 (Α΄ 178) και είναι ελεύθερα μεταβιβάσιμοι και διαπραγματεύσιμοι σε ρυθμιζόμενη αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, οι τίτλοι θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η Τράπεζα θα ανακοινώσει το χρονικό διάστημα διαπραγμάτευσής τους.

Μετά τη λήξη της περιόδου διαπραγμάτευσης, οι τίτλοι θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας με αναλογία ενός τίτλου σε μία μετοχή. Για την εισαγωγή των τίτλων, καθώς και των μετοχών που θα προκύψουν από την μετατροπή τους στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα υποβληθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1129.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνονται οι δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη - Ο «χάρτης» του R&D στην Ελλάδα

Πρόστιμα – φωτιά έως 100.000 ευρώ για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

ΔΕΠΑ Εμπορίας: «Ψαλίδι» στα κέρδη του 2022 για τη στήριξη της κοινωνίας – Εκπτώσεις 109 εκατ. στους καταναλωτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider