Robinhood: Η Alphabet «ξεφορτώθηκε» το 90% των μετοχών της - Η Κάθι Γουντ συνεχίζει να αγοράζει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Robinhood: Η Alphabet «ξεφορτώθηκε» το 90% των μετοχών της - Η Κάθι Γουντ συνεχίζει να αγοράζει
Μέχρι το τέλος του Ιουνίου, η μητρική της Google είχε 612.214 μετοχές της Robinhood έναντι4,9 εκατ. μετοχών στο τέλος του Μαρτίου.

Το μεαλύτερο μέρος των μετοχών που κατείχε στην Robinhood «ξεφορτώθηκε» η μητρική της Google, Alphabet.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, η Alphabet μείωσε την έκθεση της στις μετοχές της Robinhood κατά σχεδόν 90%. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου, η μητρική της Google είχε 612.214 μετοχές της Robinhood έναντι4,9 εκατ. μετοχών στο τέλος του Μαρτίου, μετέδωσε το MarketWatch.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Robinhood έπεσε πάνω από το 7% στην Wall Street την Πέμπτη, μετά από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της που έδειξαν πτώση των συναλλαγών στην επενδυτική της πλατφόρμα.

Η Alphabet πραγματοποίησε αρκετές επενδύσεις στην Robinhood μέσω της επιχείρησης επιχειρηματικών κεφαλαίων της πρώτης, ενώ η πλατφόρμα συναλλαγών ήταν ακόμη ιδιωτική εταιρεία, ανέφερε το Bloomberg.

Σε πλήρη αντίθεση, το fund της γνωστής επενδύτριας, Κάθι Γουντ, τοARK Innovation ETF (ARKK), αγόρασε 365.748 μετοχές της Robinhood, σύμφωνα με γνωστοποίηση που έγινε την Πέμπτη. Το ARK Next Generation Internet ETF(ARKW) και αγόρασε 70.111 μετοχές και 46.422 μετοχές αγόρασε το ARK Fintech Innovation ETF (ARKF).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αβεβαιότητα «γεννά» ευκαιρίες - Σε πολύμηνα υψηλά οι εισροές κεφαλαίων στις αγορές, με 67,5 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider