Jack Daniels: Δικαστική νίκη απέναντι σε... παιχνίδι για σκύλους στις ΗΠΑ

Newsroom

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναβίωσε μια αγωγή από τον κατασκευαστή του Jack Daniel's σε μια σύγκρουση για το εμπορικό σήμα για ένα μασώμενο παιχνίδι για σκύλους που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το εμβληματικό μπουκάλι ουίσκι.

Η ομόφωνη απόφαση αποτελεί νίκη για την Jack Daniel's Properties Inc., τη μονάδα της Brown-Forman Corp. που παρασκευάζει το πιο δημοφιλές ουίσκι της χώρας.

Παράλληλα, πρόκειται για ήττα της VIP Products LLC, της οποίας το παιχνίδι «Bad Spaniels» αντικαθιστά τα αστεία περιττωμάτων  με τις λέξεις του πραγματικού μπουκαλιού του Jack Daniel's.

Όπως σημειώνεται το Bloomberg,  η υπόθεση δοκίμασε την εμβέλεια των δικαιωμάτων εμπορικών σημάτων απέναντι στις αξιώσεις της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ (για τον σεβασμό θρησκείας και της ελευθερίας του λόγου ή του Τύπου).

Ένα ομοσπονδιακό εφετείο είχε αποφανθεί ότι η Jack Daniel's δεν μπορούσε να επιβάλει τα εμπορικά της σήματα κατά της VIP Products, λέγοντας ότι το παιχνίδι ήταν ένα εκφραστικό έργο που δικαιούται προστασία της ελευθερίας του λόγου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: