Alibaba: Απολύει το 7% των υπαλλήλων στον κλάδο του cloud, πριν από την IPO

Newsroom

O όμιλος της Alibaba έχει ξεκινήσει ένα νέο γύρο απολύσεων στον κλάδο του cloud, ενόψει της απόσχισης του συγκεκριμένου τμήματος και της εισαγωγής του στα χρηματιστηριακά ταμπλό μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Alibaba θα απολύσει το 7% των υπαλλήλων της στο τμήμα cloud, έχοντας ήδη ξεκινήσει την καταβολή αποζημιώσεων στους απολυθέντες ή τις προσφορές για μεταφορά εργαζομένων σε άλλα τμήματα του ομίλου.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών η Alibaba ανακοίνωσε ότι για το δ' τρίμηνο του οικονομικού έτους τα συνολικά έσοδα της έφτασαν τα 208,20 δισ. γουάν (30,12 δισ. δολάρια). Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 210,3 δισ. γουάν.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2023, τα έσοδα έφτασαν τα 868,69 δισ. γουάν, ενισχυμένα 2% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Πρόκειται για την ηπιότερη ανάπτυξη εσόδων της Alibaba από το 2014.

Τα -διανεμόμενα προς τους μετόχους- κέρδη της Alibaba έφτασαν τα 23,52 δισ. γουάν έναντι ζημιών 16,24 το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: