Wall Street: «Βουτιά» 26% στα μπόνους το 2022

Newsroom

Τα μπόνους της Wall Street μειώθηκαν κατά 26% στα 176.700 δολάρια κατά μέσο όρο το 2022 μετά το προπερσινό ρεκόρ.

Σύμφωνα με έκθεση του ελεγκτή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Τόμας ΝτιΝάπολι, το επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον και οι μουδιασμένες χρηματαγορές επηρέασαν τα κέρδη των τραπεζών πέρυσι, μετά από την τεράστια επιτυχία του 2021.

«Μια πτώση 26% φέρνει το μέσο μπόνους πιο κοντά σε αυτό που λάμβαναν οι υπάλληλοι του χρηματοοικονομικού τομέα πριν από την πανδημία», ανέφερε ο ΝτιΝάπολι.

Το συνολικά μπόνους του 2022 για τους εργαζόμενους στον χρηματοοικονομικό κλάδο της Νέας Υόρκης συρρικνώθηκε κατά 21% στα 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ χαμηλότερο από το ρεκόρ του προηγούμενου έτους των 42,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη μεγαλύτερη πτώση από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η απασχόληση στον εν λόγω κλάδο της οικονομίας το 2022 ήταν 5,1% χαμηλότερη από το 2000, χρονιά - ρεκόρ με τον ΝτιΝάπολι να εκτιμά ότι 1 στις 11 θέσεις εργασίας στην πόλη σχετίζεται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον χρηματιστηριακό τομέα. 

Το 2022, τα προ φόρων κέρδη για τη Wall Street μειώθηκαν κατά 56% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος λόγω της πτώσης των αμοιβών των επενδυτικών τραπεζών που οφείλεται στις ισχυρές αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed, τον πληθωρισμό και τη γεωπολιτική αναταραχή που προήλθε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: