Twitter: Tην άλλη εβδομάδα ξεκινά η υπηρεσία «Επαλήθευσης» του Μασκ - «Χρυσή σήμανση» για τις εταιρείες

Newsroom

Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει, με καθυστέρηση, η υπηρεσία «Επαλήθευσης» στο Twitter, σύμφωνα με ανάρτηση του Έλον Μασκ, σύμφωνα με την οποία θα δίνονται διαφορετικά χρώματα στους λογαριασμούς ανάλογα με τον τύπο τους.

Ο CEO του Twitter είπε ότι θα υπάρξει μια «χρυσή επισήμανση» για εταιρείες, μια γκρι χρώματος για κρατικούς λογαριασμούς και η υπάρχουσα μπλε για ιδιώτες, είτε είναι διασημότητες είτε όχι.

Όλοι οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα «επικυρωθούν με μη αυτόματο τρόπο» πριν ενεργοποιηθεί η επισήμανση, είπε ο Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος χαρακτήρισε την κίνηση «επώδυνη, αλλά απαραίτητη».

Τα σχόλια του Μασκ έρχονται αφότου αναγκάστηκε να σταματήσει την υπηρεσία Twitter Blue των 8 δολαρίων το μήνα, η οποία επέτρεπε σε οποιονδήποτε να πληρώσει τη συνδρομή για το μπλε τικ επαλήθευσης, αφού οι χρήστες έκαναν κατάχρηση του συστήματος υποδυόμενοι εταιρείες και celebrities.

Ο Μασκ  δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Twitter θα καθυστερήσει την επανεκκίνηση της υπηρεσίας Blue Verified των 8 δολαρίων ανά μήνα, λέγοντας ότι το Twitter «μάλλον θα χρησιμοποιήσει διαφορετικό έλεγχο χρωμάτων για οργανισμούς από ιδιώτες», πριν δώσει την Παρασκευή περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει.

Ο Μασκ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι σχεδιάζει να επανακυκλοφορήσει το Twitter Blue στις 29 Νοεμβρίου και αργότερα άλλαξε το χρονοδιάγραμμα για τις 2 Δεκεμβρίου.

Η συνδρομητική υπηρεσία είναι η προσπάθεια του Μασκ να βρει μια νέα ροή εσόδων στο Twitter ως μέρος της αμφιλεγόμενης στρατηγικής του δισεκατομμυριούχου στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους στο Twitter και ζήτησε από τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δεσμευτούν να εργάζονται «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση» ή να φύγουν.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: