H Apple μειώνει την παραγωγή των iPhone εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom

Η Apple σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή iPhone SE κατά 20% σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό της για το β' τρίμηνο του 2022, καθώς η αβεβαιότητα που γεννά ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι πληθωριστικές πιέσεις επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση για τα προϊόντα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei, η Apple λάνσαρε τα εν λόγω smartphones 3 εβδομάδες πριν αλλά σημειώνει προς τους προμηθευτές της πως σκοπεύει να παράξει από 2 εκατ. έως 3 εκατ. λιγότερες συσκευές iPhone SE σε σχέση με το α' τρίμηνο του έτους. Παράλληλα, η Apple φαίνεται πως έχει ενημερώσει τους προμηθευτές των συσκευών της για το ότι σκοπεύει να παράξει μερικά εκατ. λιγότερα iPhone 13 συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό. 

Ακόμα, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή των ακουστικών AirPod κατά 10 εκατ. μονάδες για το σύνολο του 2022. Όπως αναφέρει το Nikkei, η Apple παρέδωσε 76,8 εκατ. μονάδες AirPod για το σύνολο του 2021 αλλά για το τρέχον έτος αναμένει μείωση στις αποστολές των εν λόγω προϊόντων.

Υπενθυμίζεται πως η Apple έχει αναστείλει πλήρως τη λειτουργία της στην αγορά της Ρωσίας, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν ληφθεί κατά της Μόσχας για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Η εταιρεία είχε αποκόμισε το 16% επί του συνόλου των παγκοσμίων πωλήσεων της στη Ρωσία για το 2021, ούσα η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία σε πωλήσεις smartphones στη χώρα, με περίπου 5 εκατ. πωλήσεις iPhone σε Ρώσους καταναλωτές. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: