Robinhood: Αποτιμάται στα 32 δισ. δολάρια μετά την IPO

Newsroom

H Robinhood, η εφαρμογή συναλλαγών η οποία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των επενδυτών λιανικής, πούλησε τις μετοχές της στο πλαίσιο αρχικής δημόσιας εγγραφής (IPO) αντί 38 δολαρίων ανά μετοχή, ποσό που αποτιμά την εταιρεία στα περίπου 32 δισ. δολάρια.

Μετά το ντεμπούτο της στον Nasdaq την Πέμπτη, η Robinhood τιμολόγησε τις μετοχές στο κάτω όριο του εύρους των 38-42 δολαρίων. Η εταιρεία που θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο HOOD, πούλησε 52,4 εκατομμύρια μετοχές, αντλώντας σχεδόν 2 δισ. δολάρια. Οι συνιδρυτές Vlad Tenev και Baiju Bhatt πούλησαν έκαστος μετοχές αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων.

Η Robinhood έχει γίνει κεντρική «πύλη εισόδου» στις αγορές για νεαρούς ή νέους επενδυτές. Η εφαρμογή, η οποία προσφέρει συναλλαγές μετοχών, κρυπτονομισμάτων και options αλλα και λογαριασμούς διαχείρισης χρημάτων, γνώρισε συναλλαγές-ρεκόρ στη διάρκεια της πανδημίας και εν μέσω της φρενίτιδας για τις meme stocks στις αρχές του 2021.

Η Robinhood εκτιμά ότι είχε 22,5 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών (που συνδέονται με τραπεζικό λογαριασμό) στα τέλη του β' τριμήνου. Το νούμερο είναι αυξημένο σε σχέση με τους 18 εκατομμύρια λογαριασμούς στο α' τρίμηνο του 2021, που αντιστοιχούσε σε άνοδο 151% σε σχέση με έναν χρόν πριν. Η εταιρεία αποτιμήθηκε τελευταία φορά στις ιδιωτικές αγορές στα 11,7 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο. 

Οι Goldman Sachs και JP Morgan Chase είναι οι βασικοί ανάδοχοι της IPO. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: