Η Intel εξετάζει την εξαγορά της GlobalFoundries, έναντι 30 δισ. δολαρίων

Newsroom

Την εξαγορά της της GlobalFoundries εξετάζει η Intel, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις, που επικαλείται το Marketwatch, σε μια κίνηση που θα ενίσχυε περαιτέρω τα σχέδια του κολοσσού ημιαγωγών για μεγαλύτερη παραγωγή και μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη εξαγορά της.

Η συμφωνία θα αποτιμήσει τη GlobalFoundries στα περίπου 30 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ δεν είναι ακόμα βέβαιη. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει, τότε η GlobalFoundries θα κινηθεί προς τα σχέδιά της για αρχική δημόσια προσφορά. Σημειώνεται πως η GlobalFoundries ανήκει στην Mubadala Investment Co., επενδυτικό βραχίονα της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι, με έδρα τις ΗΠΑ.

Η GlobalFoundries είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών. Δημιουργήθηκε όταν ο μεγάλος ανταγωνιστής της Intel, η Advanced Micro Devices (AMD) αποφάσισε το 2008 να αποσχίσει τις δραστηριότητες παραγωγής chip. Η AMD παραμένει μεγάλος πελάτης της GlobalFoundries - η φετινή πολυετής συμφωνία προβλέπει παραγγελίες chip αξίας περίπου 1,6 δισ. δολαρίων - και αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει την εξαγορά της Intel.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: