Η Pyletech Shipyards στον διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Σκαρμακάγκα, με «καρφιά» στην ΕΝΑΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Pyletech Shipyards στον διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Σκαρμακάγκα, με «καρφιά» στην ΕΝΑΕ
Η Pyletech Shipyards αναφέρει πως η συνολική της επένδυση «θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας».

Τη συμμετοχή της στους διαγωνισμούς της ΕΝΑΕ (πρώην ναυπηγείο Σκαραμαγκά) γνωστοποιεί η Pyletech Shipyards, η οποία σε ανακοίνωση της αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για την «αναίτια καθυστέρηση πέντε και πλέον μηνών», όπως υποστηρίζει η εταιρεία.\

Σε σχετική ανακοίνωση, η Pyletech Shipyards αναφέρει πως η συνολική της επένδυση «θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Θα έχει σημαντική πολλαπλασιαστική αξία στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα, στο ΑΕΠ και στην εθνική και τοπική οικονομία».

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Ιουνίου δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δύο διαγωνισμοί πώλησης των περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ο πρώτος διαγωνισμός περιλαμβάνει την πώληση του ενεργητικού της ΕΝΑΕ και ο δεύτερος την πώληση του ακινήτου της ΕΤΑΔ με όλα τα περιουσιακά στοιχεία (γερανούς, δεξαμενές κ.λπ.). Οι προσφορές των ενδιαφερομένων και για τους δύο διαγωνισμούς υποβάλλονται στις 7 Ιουλίου.

Ο δεύτερος διαγωνισμός που αφορά στην ΕΤΑΔ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 30,7 εκατ. ευρώ, έναντι 50 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί στον αρχικό διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος το περασμένο Φεβρουάριο. Δεν υπάρχει ελάχιστο τίμημα στην περίπτωση του πρώτου διαγωνισμού που αφορά το ενεργητικό της ΕΝΑΕ.

Η Pyletech Shipyards δηλώνει πως θα συμμετέχει και στους δύο διαγωνισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider