Ελλάδα
11-06-2021 | 09:58

Νέος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάκτωρ η AtlasInvest

Νέος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάκτωρ η AtlasInvest
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Διοίκηση της Ελλάκτωρ δίνει ένα από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης, η AtlasInvest. Το διεθνές σχήμα επένδυσε στην Ελλάκτωρ μέσω της απόκτησης πακέτου 3,6% (7.734.562 μετοχές συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ, πέρασε προ ημερών από το ταμπλό) και με προοπτικές αύξησης του ποσοστού του. 

Φαίνεται ότι ο Όμιλος Ελλάκτωρ παρά τις δυσκολίες εκτιμάται και αξιολογείται ως δυνατή επένδυση από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης – ένα ευρύτερο μήνυμα εμπιστοσύνης όχι μόνο προς τον Όμιλο και τις δυνατότητές του αλλά και προς τη χώρα και τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της.  

Το προφίλ του νέου Επενδυτή 

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων έχοντας εκ τότε αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η AtlasInvest επικεντρώνεται σήμερα όλο και περισσότερο σε επενδύσεις που απαντάνε στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ  καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle www.carlyle.com, η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια 7 δισ. δολάρια ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι «παίζει» με το πακέτο 3,6% στην Ελλάκτωρ