Netflix: Βουτιά 11% μετά τα απογοητευτικά νούμερα για τις συνδρομές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Βουτιά 11% μετά τα απογοητευτικά νούμερα για τις συνδρομές
Πτώση άνω του 10% σημειώνει η μετοχή της Netflix στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελέσματων α' τριμήνου που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης άνοδο των συνδρομητών.

Πτώση άνω του 10% σημειώνει η μετοχή της Netflix στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελέσματων α' τριμήνου που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης άνοδο των συνδρομητών.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα πρόσθεσε 4 εκατομμύρια συνδρομητές. Για το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει μόλις 1 εκατομμύριο νέους συνδρομητές.

«Θεωρούμε πως η αύξηση των συνδρομητών επιβραδύνθηκε εξαιτίας της μεγάλης ανόδου που προκάλεσε ο κορονοϊός το 2020 αλλά και την πιο μικρή προσφορά νέου περιεχομένου στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραγωγές που επιφέρει η covid-19», σημειώνει η Netflix σε επιστολή προς τους μετόχους. Ακόμη κι έτσι τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 24% σε ετήσια βάση και ευθυγρσαμμίστηκαν με την πρόβλεψη στην αρχή του τριμήνου, προσθέτει.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Netflix διαμορφώθηκαν στα 3,75 δολ., έναντι εκτιμήσεων γιασ 2,97 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 7,16 δισ. δολάρια από 7,13 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider