Τι θα γίνει με τα σχολικά κυλικεία

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα γίνει με τα σχολικά κυλικεία
Με αυστηρά μέτρα προστασίας αναμένεται λειτουργήσουν τα σχολικά κυλικεία από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Εν αναμονή του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεών τους βρίσκονται οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων σε ολόκληρη τη χώρα, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει στο insider.gr o αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σχολικών Κυλικείων, Γιάννης Παυλάκης, η Πανελλήνια Ένωση Εποπτών Υγείας έχει ήδη καταθέσει 15σέλιδο υπόμνημα με προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία και οι ιδιοκτήτες αναμένουν πλέον τις επόμενες μέρες το πρωτόκολλο που θα καθορίζει τους ακριβείς κανόνες λειτουργίας.

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, όπως λέει ο κ. Παυλάκης, προβλεπόταν ήδη για τα κυλικεία ενώ αναμένεται να υπάρξουν επιπλέον κάποιες προσαρμογές λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της φετινής σχολικής χρονιάς.

Μεταξύ αυτών που εξετάζονται είναι για παράδειγμα μέτρα για τήρηση των αποστάσεων στις ουρές που σχηματίζουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, η χρήση μάσκας από το προσωπικό και συγκεκριμένες συσκευασίες για τα τρόφιμα που πωλούνται οι οποίες θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη προστασία.

Άλλωστε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι, «τα κυλικεία θα λειτουργήσουν κανονικά με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων με προσυσκευασμένα προϊόντα».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των προτάσεων που είχε κάνει η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σχολικών Κυλικείων, ήταν ένα μοντέλο αντίστοιχο με αυτό στα σχολεία της Κύπρου, με δεκατιανό που θα προσφέρεται στους μαθητές εντός της σχολικής αίθουσας ώστε να αποφύγουμε ουρές και συνωστισμό των μαθητών στα κυλικεία. Πρόκειται για κάτι που εξετάζεται, αλλά δεν φαίνεται να υλοποιείται σ' αυτή τη φάση, σημειώνει ο κ. Παυλάκης.

Παρέμεναν κλειστά από τα μέσα Μαρτίου

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 8.000 σχολικά κυλικεία τα οποία κατέβασαν ρολά στα μέσα Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Από τότε, δεν έχουν επαναλειτουργήσει μετά το άνοιγμα των σχολείων, με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να καλύψουν όλα τα έξοδα των επιχειρήσεων τους που συνέχιζαν να τρέχουν, με την οικονομική ενίσχυση που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Στον «αέρα» τα σχολικά κυλικεία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider