Καραβίας για κόκκινα δάνεια: Η Eurobank πέρασε μπροστά από τον ανταγωνισμό, στόχος τώρα οι χορηγήσεις

Την εκτίμηση ότι «η Eurobank πέρασε μπροστά από τον ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά τον στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων», μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη doValue, εκφράζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Reuters, η Eurobank στρέφεται πλέον στην τόνωση του δανεισμού.

Διαβάστε επίσης:

Με δείκτη NPEs στο 15,6%, με 60% κάλυψη, η Eurobank «ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά», υποστηρίζει ο κ. Καραβίας, ενώ υπενθυμίζει ότι ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφωνόταν στο 31,1% τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Είμαστε τώρα σε θέση να εστιάσουμε στη χρηματοδότηση της οικονομίας», δεσμεύθηκε ο κ. Καραβίας  για να επισημάνει πως «έχουμε ήδη επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο δανεισμού των επιχειρήσεων πάνω από 1 δισ. ευρώ το 2020. Περιμένουμε συνολική αύξηση άνω των 2 δισ. ευρώ για το σύνολο της χρονιάς».

Ο Φωκίων Καραβίας εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί περισσότερο από τις προσδοκίες το 2021, καλύπτοντας τις περισσότερες ή ακόμα και το σύνολο των απωλειών της φετινής χρονιάς, για την οποία η κεντρική τράπεζα στο βασικό σενάριο προβλέπει ύφεση γύρω στο 6%.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ και η επερχόμενη στήριξη της ΕΕ με κάνουν αισιόδοξο», τονίζει ο κ. Καραβίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: