Citigroup: Οι Ευρωπαϊκές Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά το «μίνι κραχ» του 2022

Newsroom

Δύο χρόνια αφότου το σφάλμα ενός στελέχους της Citigroup οδήγησε για λίγο σε πτώση τις ευρωπαϊκές μετοχές, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι αρχές ερευνούν τι συνέβη, αναφέρει το Bloomberg.

«Οι κυβερνητικές και ρυθμιστικές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη διεξάγουν έρευνες και διερευνούν ένα σφάλμα διαπραγμάτευσης μετοχών που συνέβη στις 2 Μαΐου 2022», δήλωσε το τραπεζικό ίδρυμα με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Η Citigroup συνεργάζεται με αυτές τις έρευνες», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η τράπεζα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις έρευνες ή τι την ώθησε να τις αποκαλύψει τώρα. Ένας εκπρόσωπος της Citigroup αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Citigroup αναγνώρισε δημόσια τη συμμετοχή της στο βραχείας διάρκειας περιστατικό αμέσως που οδήγησε σε ένα «μίνι κραχ», σημειώνοντας τότε ότι ενημέρωσε άμεσα τις ρυθμιστικές αρχές για το τι συνέβη. Σε μια δήλωση εκείνη την ημέρα, η τράπεζα ανέφερε ότι ένας από τους traders της που δούλευε από το σπίτι του, έκανε λάθος «καταχωρώντας μια συναλλαγή».

Η γκάφα πυροδότησε ένα selloff διάρκειας αρκετών λεπτών στον σουηδικό δείκτη OMX Stockholm 30 Index, προκαλώντας όλεθρο στα χρηματιστήρια από το Παρίσι έως τη Βαρσοβία, εξαλείφοντας περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας ευρωπαϊκών μετοχών. Η τράπεζα ανέφερε ότι εντόπισε το σφάλμα «μέσα σε λίγα λεπτά» και το διόρθωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: