Πώς θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση - Οι νέοι κανόνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση - Οι νέοι κανόνες
Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας θα επαναλειτουργήσουν οι δραστηριότητες που επανεκκινούν στις 6 και 8 Ιουνίου.

Οι κανόνες λειτουργίας των υπολοίπων δραστηριοτήτων του 6ου και του 7ου σταδίου που επανεκκινούν στις 15 και 29 Ιουνίου, καθώς και την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:

• Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

• Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων

• Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

• Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα

• Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.

• Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Κέντρα διασκέδασης

Τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης, όπως ισχύουν για υπαίθριους ημιυπαίθριουςκαι εσωτερικούς χώρους και επιπροσθέτως

• Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

Για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει, η σχέση ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης, δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,2 τμ και επιπροσθέτως θα πρέπει να τοποθετείται πέρασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider