Επικυρώθηκε ο «γάμος» Eurobank-Grivalia

Βάσω Αγγελέτου

Το «πράσινο φως» από τη Γενική Συνέλευση έλαβε το σχέδιο μετασχηματισμού της Eurobank, το οποίο προβλέπει συγχώνευση με την Grivalia και ταχύτερη απομείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε σήμερα, Παρασκευή, με απαρτία, επικυρώνοντας το φιλόδοξο σχέδιο που ανακοίνωσε η τράπεζα τον περασμένο Νοέμβριο και στοχεύει να υλοποιήσει εντός του έτους.

Ο Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, χαρακτήρισε τη συγχώνευση «υψηλής απόδοσης» και «αμοιβαία επωφελή» για τους μετόχους και των δύο οργανισμών. Η συμφωνία ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας κατά 210 μονάδες βάσης, οδηγώντας τον αντίστοιχο δείκτη στα επίπεδα του 18,7%.

Όπως σημείωσε, θα συμβάλλει με 60 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα της τράπεζας, ενώ σημαντικά χαρακτήρισε τα οφέλη και για την ακίνητη περιουσία του ομίλου, καθώς η Grivalia είναι καταξιωμένη στον κλάδο αυτό.

Σε επίπεδο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Eurobank βάζει τον πήχη στα 10 δισ. μείωσης φέτος, με τον δείκτη NPEs να υποχωρεί δραστικά στο 16% στο τέλος του έτους, από 37% στο τέλος του 2018.

Σε βάθος τριετίας, η τράπεζα έχει δεσμευτεί να επιτύχει μονοψήφιο δείκτη, στα επίπεδα του 8,8%, το οποίο θα σηματοδοτήσει την «επιστροφή στην ευρωπαϊκή τραπεζική κανονικότητα», όπως σημείωσε ο κ. Καραβίας.

Λίγο νωρίτερα «ναι» στη συγχώνευση με τη Eurobank είπαν και οι μέτοχοι της Grivalia, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Όπως εκτίμησαν στελέχη της Grivalia, η διαδικασία της συγχώνευσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: