Επιχειρήσεις
07-04-2019 | 16:45

Πού βρίσκονται οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας

Μοιράσου το
Πού βρίσκονται οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με το LinkedIn, οι Αμερικανοί θέλουν να εργαστούν σε επιχειρήσεις όπως η Google και η Facebook.

Oι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας εντοπίζονται όπως φαίνεται στους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το LinkedIn, οι Αμερικανοί θέλουν να εργαστούν σε επιχειρήσεις όπως η Google και η Facebook ενώ δεν θα έλεγαν όχι και σε κάτι πιο «παιχνιδιάρικο» όπως είναι η Walt Disney Company ή σε κάτι πιο «σοβαρό» όπως είναι η Bank of America και η Goldman Sachs. Στην πρώτη δεκάδα πάντως, φιγουράρουν οι επιχειρήσεις πληροφορικής, τεχνολογίας και υπηρεσιών οι οποίες φυσικά έχουν παρουσία και στην Ελλάδα. 

Αυτοί είναι οι 10 πιο περιζήτητοι «εργοδότες» σύμφωνα με την κατάταξη των Αμερικανών:

Η Alphabet Inc. είναι μία αμερικανική πολυεθνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 ως μητρική της Google και άλλων εταιρειών που ανήκαν στην Google. Σε αυτήν ανήκει και το Youtube και μέχρι στιγμής απασχολεί 98.800 άτομα συνολικά.

Το όνειρο σχεδόν κάθε νέου είναι να εργαστεί στην Facebook. Mέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει περίπου 36.000 άτομα.

Η πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας έχει κάτω από την ομπρέλα της γνωστά brands όπως είναι τα:  Whole Foods, Audible, Zappos. Εδρεύει στις ΗΠΑ και απασχολεί 250.000 υπαλλήλους.

To Salesforce αποτελεί τη νούμερο 1 πλατφόρμα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) και μία από τις πρώτες στις προτιμήσεις του κοινού ως ιδανικός χώρος εργασίας. Περιλαμβάνει λειτουργικότητες που σχετίζονται με την οργάνωση πωλήσεων και δικτύου συνεργατών, υποστήριξη πελατών, marketing, e-commerce, analytics, και χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 150.000 εταιρείες παγκοσμίως.

Πρόκειται για την πιο γνωστή εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Έχει 84.900 εργαζομένους και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Πρόκειται για άλλη μια επιχείρηση, η οποία έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο. Η Uber προσφέρει online παροχές υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων σε πολλές πόλεις παγκοσμίως.

Η γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σχεδιάζει να δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ προχωρά σε νέα επένδυση στο Τέξας ύψους 1 δισ. δολαρίων. 

Πρόκειται για τη γνωστή ιστοσελίδα καταχώρισης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων. Εντός των αμερικανικών συνόρων, το προσωπικό της φθάνει τις 3.000 άτομα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ένα ιδιότυπο μπόνους σε τριμηνιαία βάση ύψους 500 δολαρίων.

Η γνωστή εταιρεία πληροφορικής έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο, τo 90% του ανθρώπινου δυναμικού της βρίσκονται εκτός της συγκεκριμένης πόλης και φθάνει τους 137.000 εργαζομένους παγκοσμίως. 

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας και πληροφορικής, Dell Technologies είναι η μητρική εταιρεία της Dell, της Dell EMC, της VMware, της RSA Security και άλλων. To ανθρώπινο δυναμικό της φθάνει τους 145.000 εργαζομένους παγκοσμίως.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.