Απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα στις 21:00 - Τι ισχύει σε κάθε περίπτωση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα στις 21:00 - Τι ισχύει σε κάθε περίπτωση
Από σήμερα το βράδυ οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 13 Νοεμβρίου, το νέο μέτρο κατά του κορονοϊού που περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών. Πλέον, οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Συγκεκριμένα:

  • Εργαζόμενοι θα κινούνται 21:00-5:00 μόνο με βεβαίωση εργοδότη
  • Πολίτες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα υγείας, τις ώρες 21:00-5:00, θα κινούνται στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 1 με την εξής μορφή: 1 (κενό) όνομα (κενό) επώνυμο (κενό) διεύθυνση κατοικίας
  • Πολίτες που θα βγάλουν το κατοικίδιό τους, αυστηρά σε κοντινή απόσταση από την οικεία τους, τις ώρες 21:00-5:00, θα κινούνται στέλνοντας SMS με τον κωδικό 6 με την εξής μορφή: 6 (κενό) όνομα (κενό) επώνυμο (κενό) διεύθυνση κατοικίας.

Να θυμίσουμε πως απαγορεύεται η αποστολή του κωδικού 6 για ατομική άθληση σε εξωτερικό χώρο χωρίς κατοικίδιο, από τις 21:00 έως τις 05:00. Η οδηγία δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων.

Ταυτόχρονα, συστήνεται η αύξηση της τηλεργασίας, ενώ σε ό,τι αφορά το Δημόσιο να λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

Tι θα ισχύσει με το delivery και το take away

Νέες αλλαγές προβλέπονται στην καθημερινότητα των πολιτών μετά τα μέτρα που τίθεται σε ισχύ από την Παρασκευή με την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όπως διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο των νέων μέτρων οι υπηρεσίες delivery θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά.

Σε ό,τι αφορά στα take away θα επιτρέπεται μόνο για τους εργαζόμενους που βρίσκονται νομίμως στο δρόμο ή γι' αυτούς που επιστρέφουν από την εργασία τους, ενώ για όλους τους άλλους απαγορεύεται.

Με άλλα λόγια καταργείται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, το SMS 2 που στέλνουμε για προμήθεια αγαθών.

Αλλάζει το ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Από τη Δευτέρα το ωράριο των σούπερ μάρκετ αλλάζει και για όσο διαρκεί το lockdown θα κλείνουν στις 20:30, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως και σήμερα Παρασκευή θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Πέτσας: Πιθανά σενάρια το κλείσιμο των σχολείων

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση, αν δεν αποδώσουν τα ισχύοντα, για τον περιορισμό της αναχαίτισης της πανδημίας, με πρώτα στη λίστα αυτά του κλεισίματος των σχολείων και της παράτασης του καθεστώτος lockdown.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider