Tσίπρας: Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζεται με το ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tσίπρας: Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζεται με το ΔΝΤ

«Καθαρά νεοφιλελεύθερο και γιαλαντζί εκσυγχρονιστή» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό. Σχολιάζοντας την πρώτη τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι ευδιάκριτες πλέον οι ιδεολογικές διαφορές στον ελληνικό λαό».

«Κύριε Μητσοτάκη ήταν η παρθενική σας ομιλία (ως προέδρου της ΝΔ) και θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω διότι σε αυτό τον τόπο θα υπάρχουν καθαρές διαχωριστικές γραμμές και ιδεολογικές διαφορές», ανέφερε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή. Ήσασταν εξαιρετικά νεοφιλελεύθερος. Σας ρώτησα αν συμφωνείτε με την πρόταση μας και τη συμφωνία με τους εργοδοτικούς φορείς και απαντήσατε ότι δεν συμφωνείτε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που οι ίδιοι οι εργοδότες συμφωνούν. Και καταθέσατε ως άποψη την ιδιωτική ασφάλιση, δηλαδή ο κόσμος να μην έχει να πληρώνει στα ταμεία και να πληρώνει ιδιωτική, προτείνατε εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή 70% περικοπές στις επικουρικές, προτείνατε μειώσεις στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, και συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις των αγροτών! Εμείς παλεύουμε να πάρουν τις επιδοτήσεις και εσείς προτείνατε να τις συμψηφίσουμε!», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σας ευγνωμονώ ειλικρινά διότι ο διάλογος θα είναι καθάριος και οι ιδεολογικές διαφορές καθαρές. Σας είχα πει, δεν γίνεται και με τα μπλόκα και με τις ακραίες θέσεις των δανειστών. Σήμερα απαντήσατε ξεκάθαρα ότι οι απόψεις σας είναι ταυτόσημες με των δανειστών», πρόσθεσε.

«Έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση που ταυτίζεται με τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις, που ταυτίζεται με το ΔΝΤ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για μετακλητούς

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι μετακλητοί υπάλληλοι «οι οποίοι είναι προσωρινοί» ανέρχονταν στον αριθμό των 1.197 την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640.

«Κύριε Μητσοτάκη ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχατε 51 μετακλητούς, ο σημερινός υπουργός κ. Βερναρδάκης έχει δύο, για ποιό ηθικό πλεονέκτημα που έχουμε απωλέσει μιλάτε;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι απώτερος στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πείσει πως «όλοι είναι ίδιοι», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι όλοι ίδιοι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider