Την δική του απάντηση δίνει ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος σχετικά με τις εξελίξεις στις εκλογές ανάδειξης νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε όσα του καταλογίζουν εσωκομματικοί αντίπαλοι για το ρόλο του στο φιάσκο της προηγούμενης εβδομάδας.
Σε συνάντευξη του στην Real News, αναφερόμενος στο αν και πως θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης προέδρου, ο κ. Παπαμιμίκος είπε χαρακτηριστικά: 

«Με τον Πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη και την ΚΕΦΕ θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό, όπως ορίζει το Καταστατικό. Επειδή όμως ακούω διάφορα σενάρια για κλειστούς καταλόγους ή συνέδρια, καλό είναι να τα ξεχάσουν όσοι τα διακινούν. Διότι, είτε αγνοούν το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπει απευθείας εκλογή από τη βάση, είτε εσκεμμένα θέλουν να το παραβλέψουν για να προκαλέσουν μπάχαλο και εν τέλει σχίσμα. Θα το πω ωμά: Όσοι διακινούν σενάρια αλλαγής του τρόπου εκλογής Προέδρου, ενώ είναι εν εξελίξει η διαδικασία, έχουν στόχο τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας».
Σχετικά με τις διαμαρτυρίες του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα έχω κουραστεί να σχολιάζω φήμες. Και τελικά ποιος είμαι εγώ που βρίσκομαι πίσω από όλους και από όλα; Ας σοβαρευτούμε. Αν κάποιος έχει έστω και μία απόδειξη ότι ως Γραμματέας ή ως μέλος της ΚΕΦΕ μερολήπτησα υπέρ κάποιου υποψηφίου ας βγει να το αποδείξει.

Και μην ξεχνάτε πως με τον κ. Τζιτζικώστα εγώ συγκρούστηκα δημόσια πριν 1.5 χρόνo. Τότε ήμουν αρεστός και τώρα δεν είμαι; Τώρα ξαφνικά μεροληπτώ; Άλλοι ήταν εκείνοι που τότε δεν ακολουθούσαν την κεντρική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας. Όχι, εγώ.
Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας μάλιστα, σημείωσε ότι είναι στοχοποιημένος, επειδή ορισμένοι που θεωρούν το κόμμα ως φέουδο τους, αρνούνται να αποδεχτούν ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που πάνε κόντρα στη λογική της επετηρίδας: 

«Από την πρώτη στιγμή έχω δεχθεί απίστευτες επιθέσεις και τόνους λάσπης. Σε κάποιους δεν άρεσε ότι το 2010 κόντρα στα συστήματα βγήκα πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ και ότι το 2013 έγινα ο νεότερος Γραμματέας. Διακρίνω έναν ηλικιακό ρατσισμό απέναντι σε όποιο νέο προσπαθήσει να ασχοληθεί με το κόμμα και να πάει κόντρα στη λογική της επετηρίδας, από ανθρώπους που έμαθαν να θεωρούν τη Νέα Δημοκρατία φέουδο τους. Το βασικό και μόνιμο τους πρόβλημα είναι πως δεν είμαι ελεγχόμενος και εξαρτώμενος».