Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις, πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Η πεποίθηση πως η κυβέρνηση βαδίζει στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» στα ελληνοτουρκικά κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιμένει στην άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις δεν έχει συνέχεια, πως αποδεικνύει έλλειψη στρατηγικής και πως πρέπει να αλλάξει άμεσα προκειμένου να μην οξυνθεί περεταίρω η κατάσταση.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα επισήμαιναν πως αν αποδειχθούν αληθινά τα όσα υποστήριξε πριν από λίγο καιρό με δηλώσεις του ο αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2018 Μουχαρέμ Ιντζέ, δηλαδή πως οι επόμενες προεδρικές εκλογές δεν θα διεξαχθούν το 2023, αλλά το επόμενο έτος, τότε ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να οξύνει ακόμη περισσότερο την ρητορική του.

Από την Κουμουνδούρου σημειώνονταν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του θα πρέπει να ακολουθήσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα και να πιέσουν την Ευρώπη για την επέκταση των κυρώσεων, τις οποίες είχε συμφωνήσει με την ΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούνιο.

Τονίζονταν επίσης πως στα εθνικά θέματα δεν μπορεί να υπάρχουν κομματικοί τακτικισμοί και επέμεναν πως η σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας είναι απαραίτητη προκειμένου να συμφωνηθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο στρατηγικής.

Στο επίκεντρο και πάλι η μεσαία τάξη

Πέρα από την εξωτερική πολιτική, στο επίκεντρο της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται το φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με τα όσα έταξε προεκλογικά, πλήττει τη μεσαία τάξη και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας χθες από την Αλεξανδρούπολη τόνισε πως «η εξαπάτηση αυτή θα δημιουργήσει ένα πολιτικό τσουνάμι», το οποίο εκτίμησε πως θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου σημείωσε πως με βάση το νομοσχέδιο οι φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη θα φτάνουν τα 17 ευρώ ετησίως, ενώ από τις αυξήσεις της ΔΕΗ η μέση οικογένεια θα επιβαρύνεται περίπου 100 ευρώ το χρόνο. Τόνισε επίσης πως το νέο ασφαλιστικό θα φέρει επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες της τάξεως των 500 ευρώ ετησίως και μάλιστα διερωτήθηκε ποιος ο λόγος να αλλάξει το ασφαλιστικό, από τη στιγμή μάλιστα που πλέον μια αλλαγή δεν επιβάλλεται από τους δανειστές.

Η αξιοκρατία

Τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να «αγνοήσουν» το θέμα του Αντώνη Διαματάρη και επιμένουν να ζητούν εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως σημείωναν μετά και την παραδοχή του υφυπουργού Εξωτερικών πως όντως δεν πήρε ποτέ το πτυχίο του, πως «όταν η κυβέρνηση μιλάει για αξιοκρατεία θα πρέπει να μας πει πως δέχεται ένας υφυπουργός της να παραδέχεται πως το βιογραφικό του είναι ψευδές».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider