Στάση αναμονής στο θέμα των αποδήμων κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάση αναμονής στο θέμα των αποδήμων κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εκφράσει επιφυλάξεις για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

Στάση αναμονής φαίνεται να κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το θέμα των αποδήμων και την κατάθεση του νομοσχεδίου από τη Νέα Δημοκρατία για να «ανοίξουν τα χαρτιά τους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εκφράσει επιφυλάξεις για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως δεν περιλαμβάνονται κάποια από τα θέματα τα οποία είχαν συζητηθεί στην επιτροπή. Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς της Κουμουνδούρου αφορά το γεγονός πως δεν προβλέπεται να υπάρχει και το δικαίωμα του «εκλέγεσθε» για τους απόδημους, ώστε να εκπροσωπούνται στη Βουλή από ομογενείς.

Ωστόσο η προσοχή σήμερα στρέφεται στην συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος όπου θα υπάρχει ο… β’ γύρος της «μάχης» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την αντιπαράθεση που είχαν την Παρασκευή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση για το άρθρο 86 που είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα τρία ζητήματα που επικεντρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κατοχύρωση του εκλογικού δικαιώματος των αποδήμων και η ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 είναι τα ζητήματα που επικεντρώνονται στην Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ ξεκινάει και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει δείξει ήδη από την ημέρα κατάθεσης του στη Βουλή πως διαφωνεί με αρκετές από τις διατάξεις του, καθώς όπως σημείωναν από την Κουμουνδούρου «είναι ένα σχέδιο προϋπολογισμού που δίνει πολλά σε λίγους και λίγα σε πολλούς».

Παράλληλα αρχίζουν να εντατικοποιούνται και οι ενέργειες που αφορούν την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησης να είναι πλέον έτοιμη να πιάσει δουλειά. Τα ονόματα που την συγκροτούν θα ανακοινωθούν πιθανότατα μεθαύριο, Τετάρτη, ενώ το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά.

Διεύρυνση αναμένεται να υπάρξει και στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα προστεθούν στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ όπως φαίνεται στόχος είναι οι συνεδριάσεις της να είναι αρκετά τακτικές.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider