Μητσοτάκης: Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ και το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ και το 2020
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις

Εκλογές θα έχουμε το 2023, είμαστε κυβέρνηση τετραετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ και του χρόνου αλλά και στοχευμένες αυξήσεις. «Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας και δεν είναι σκοπός μου να κάνω ψηφοθηρική πολιτική. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο. Πάντα έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για το 2020» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣΤΕ για το ασφαλιστικό και υπογράμμισε πως το σύνολο, που θα υπάρχει από τις ασφαλιστικές εισφορές με το νέο ασφαλιστικό και την φορολογική μεταρρύθμιση, θα είναι σημαντικά θετικό. Είπε ακόμη ότι το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και είπε ότι έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες», είπε ο πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό και σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider