Την υπέρβαση των προσωπικών εγωισμών, τα κόμματα, τα χρώματα και τις ιδεολογίες ζητά από τους πολίτες της Αθήνας ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε πρόσφατη συνέντευξη του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και τονίζει πως: «Είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί να σπάσουμε αυγά αν θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στις εκλογές».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει πως «η συνεργασία είναι στο DNA της αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης», σημειώνει πως η ομάδα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά»: «είναι η πλέον υπερκομματική και πολυσυλλεκτική που έχει δοκιμαστεί στην Αθήνα» και προσθέτει: «Την επόμενη μέρα λοιπόν εμείς θα τείνουμε χείρα συνεργασίας σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του συμβουλίου που θα είναι πρόθυμες να προτάξουν αυτά που μας ενώνουν και με αφετηρία την αγάπη για την Αθήνα, θα υπερβούν εγωισμούς, κόμματα, χρώματα και ιδεολογίες».

Σε ερώτηση ποια θα είναι η πρώτη του κίνηση στην Αθήνα εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος σημειώνει: «Οι ίδιες οι ανάγκες της Αθήνας υπαγόρευσαν και την επιχειρησιακή μας προσέγγιση. Το πρόγραμμά μας είναι εμπροσθοβαρές. Εκτός από τις πλήρως μελετημένες και κοστολογημένες προτάσεις μας, γνωρίζουμε εξ’ αρχής, όλες τις χρηματοδοτικές πηγές και όλα τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα».

Κληθείς να απαντήσει αν δεσμεύεται ότι δεν θα εγκαταλείψει το Δήμο υπογραμμίζει: «Το πρόγραμμά μας έχει σχεδιασμό οκταετίας. Η αυτονόητη για μένα δέσμευση λοιπόν, ότι δεν θα εγκαταλείψω το Δήμο νομίζω ότι είναι λιγότερο από αυτό που μόλις σας είπα».