Την Τετάρτη πάει στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τετάρτη πάει στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης
Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18.00 την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής 10 Μαΐου, με ονομαστική ψηφοφορία.

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα, με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει με την κατάθεση της πρότασης μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, την πρώτη ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Ολομέλειας.

Εφόσον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας την πρόταση μομφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18.00 την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μιλήσει και πάλι την Παρασκευή, προτού ξεκινήσει η προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Οι διατάξεις για τις 120 δόσεις, που αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή, θα εισαχθούν για συζήτηση και επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Τετάρτη 8 Μαΐου και την Πέμπτη 9 Μαΐου. Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider