Πολύ κοντά ο Αλέξης Γεωργούλης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολύ κοντά ο Αλέξης Γεωργούλης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Focus στην μεσαία τάξη κάνει ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου για το νέο πακέτο θετικών μέτρων που θα αποφασιστεί μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί η μεσαία τάξη αλλά και ο αγροτικός κόσμος που επλήγησαν σφόδρα από την εφαρμογή των Μνημονίων την τελευταία δεκαετία. Το υπονόησε ο Αλέξης Τσίπρας και από την Κοζάνη λέγοντας ότι οι ενισχύσεις που θα προκύψουν από το δημοσιονομικό περιθώριο θα αφορούν τους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου κι όλους όσοι παράγουν.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη για την νέα βεντάλια μέτρων, όμως δείχνουν προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης της φορολογίας και την λήψη κάποιων μέτρων που θα έχουν ενδεχομένως και μόνιμο χαρακτήρα. Δηλαδή για να ακυρωθούν θα πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση κάποιας επόμενης κυβέρνησης. Ως εκ τούτου την ώρα που το Μαξίμου επαναλαμβάνει αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας δηλαδή πως «όσο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί» πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Επίσης αρμόδια στελέχη υπαινίσσονται πως ενδεχομένως να θεσπιστεί και μιας μορφής 13ος μισθός χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Αυτή η σκέψη συνδέεται και με τις πληροφορίες που είχαν δει πρόωρα και με λάθος τρόπο το φως της δημοσιότητας περί καθιέρωσης «δώρο Πάσχα» και είχαν διαψευσθεί από την κυβέρνηση.

Όπως και να έχει οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Πάσχα και την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το ταξίδι του στο Πεκίνο σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο.

Μέχρι τότε ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει το πρόγραμμα περιοδειών του στην περιφέρεια, ενώ την Δευτέρα θα παρουσιάσει το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδική εκδήλωση. Την Πέμπτη θα μιλήσει στην Καλαμάτα, ενώ το Σάββατο θα περιοδεύσει στην Πάτρα.

Σήμερα συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα της προεκλογικής καμπάνιας. Ενδεχομένως να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να εγκρίνει την τελική πεντάδα των υποψηφίων. Κατά τις πληροφορίες έχει κλείσει η υποψηφιότητα του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη και πιθανολογείται η κάθοδος του τραγουδοποιού Ρος Ντέιλι.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider